Lite av en aha-upplevelse

När jag beklagade mig över min physical frame igår till M, frågade jag honom hur han hanterade det när han inte kände sig snygg i provrummet. "Jag känner mig aldrig snygg", blev svaret. Jag ojade mig alldeles förfärligt över detta stackars hemska, tills motvärnet kom: "Jag har inget behov av att vara snygg".

Är det möjligtvis så att många män inte bryr sig om ifall de är snygga eller inte, och många kvinnors liv centreras alldeles för mycket kring det?

I boken A Grove Of My Own, som jag började läsa häromdagen (och by the way, första halvan av första kapitlet var rätt så värdelöst, men jag tvingade mig att läsa lite till, och den blev det riktigt bra! Uthållighet, madame!), stod det att den första saken Joseph lärde sig i lunden var att Gud kände honom vid namn. Gud känner även oss vid namn, men det gör Satan också. Han känner oss mer än vid namn -- han vet våra svagheter och vår fåfänga, och gör sitt bästa för att sticka sina svärd rätt i de springorna i vår annars så täta rustning. Igår stack han mig upprepade gånger i "Du duger inte för att din figur inte är perfekt". Och det är faktiskt en lögn! Jag må vara för tjock, men jag är tusen gånger mer värdefull och älskad än han själv är. Och jag kan älska mig själv mer än han kan också, om jag inriktar mig på det som är viktigt.

Vi ska ju bara sörja de synder som kan leda till omvändelse. Översatt: Antingen är jag fet och fri och lycklig, eller så går jag ner i vikt. Inget mittemellan; klaga men äta vanligt. Fast mamma är rätt förtröttad. I flera veckor har hon ätit efter konstens alla regler och har inte gått ner ett gram. Men jag vet vad jag måste göra för att gå ner i vikt. Antigen får jag betala priset, eller så får jag vara nöjd som jag är.

P.S. Jag åt smörgås till frukost. Jag vet inte om jag skyller på att jag har bröd i frysen som måste ätas upp. Jag är inte helt mentalt redo att ge upp alla kolhydrater än, bara de riktigt onyttiga. Fast igår smygåt jag på lakritssnören som låg i handväskan (hur hade de kommit dit...) för att orka prova kläder. Man kan bedra sig själv på så många sätt.

Inga kommentarer: