Lite ångest

Jag trodde det var Järvinen-killen på bottenvåningen, han som håller på att renovera, som lät. Icke. Det är mamma och pappas gubbe som håller på att sätta in en ny kran i köket. Det låter som en tandläkarborr! Jag har faktiskt haft det riktigt jobbigt! Ångest är att ta i, av respekt för dem som faktiskt har ångest, men jag känner hur jag får hjärtklappning och mår lite... inte illa precis, men jag blir lite panisk och måste försvinna känns det som. Man har ju lite tandläkarskräck. Har kommit på en lösning för folk med tandläkarskräck:

1) När Marie hade låtit renovera sin mottagning och det luktade färg och nyslipat golv istället för tandläkare var ångesten betydligt mindre. Alltså: Luktborttagare.

2) Ljudlösa borrar, eller i alla fall patient med värsta hörselskydden. Däremot ska man inte lyssna på musik, inte ens egen favoritmusik på hög volym, för då kommer man för alltid att förknippa den stackars låten med tandläkaren och så förstör man sin egen favoritmusik. Fast man kan ju lyssna på Aha eller nåt sånt, så förstörs inget viktigt :)
Och problemet är att jag skulle till tandskäterskan för underhåll, men fick migrän och ringde återbud. Efter den här morgonen vågar jag inte ringa...

Inga kommentarer: