Söndagsrapport

Förutom vissa smärre incidenter på morgonen, som fick mig att börja undra om jag måste åka till akuten, var igår en häääääärlig dag!

1) Hade förberett Hj-lekt baserat på Sheri Dew:s kapitel om prästadömet istället för talet ur GC. Dåligt samvete, men M sa: Du har ju rätt till inspiration. Lita på den. Väl där såg jag en gymnasieelev på "studiebesök" och insåg att det var tusen gånger bättre att tala om prd och kvinnor ur Sheri Dews perspektiv, än att hela lektionen sitta och tala om vilka välsignelser männen får som prd-bärare. Skönt!!

2) Städade i biblioteket hela ssk-tiden (fast jag borde ha vilat med tanke på att jag skulle bort på eftermiddagen också) och när miss.ledaren kom och fiskade efter om jag kunde tolka till franska (de två som brukar var borta bägge två), så var jag bara tvungen att säga nej. Men med lite dåligt samvete. Men så på sakr.mötet såg jag Sara Beatas fästman, som har varit på mission i Frankrike, sitta och tolka -- som ett rinnande vatten -- förutom under mammas tal, som visst gick lite för fort :) Gud kan ordna sitt eget verk själv, och det spricker inte för att jag är mänsklig.

3) När Hj:s pres tackar mig för lektionen i biblioteket efteråt sa hon: Jag bad för dig imorse. Jag kände att du inte hade det bra. Kanske var det hennes bön som räddade mig från akuten.

4) Mammas tal var jättebra. Roligt och lätt att lyssna på. Hörde en historia om morfar jag inte hört förr -- han jagade busiga barn i källaren och sprang in i en balk för han var så arg men inte märkte det, så de stackars barnen blev förföljda, inte bara av en arg norrländsk gubbe med sprakande mörka ögon, utan av en blodig sådan. Jag hade dött om en gubbe med blodet rinnande nerför ansiktet hade jagat mig i en mörk källare.

5) Det var så kul att bli bortbjuden. Och Thomas lagade så god mat!!! Och Buddha sa Anja, i a f enligt Jennifer, Jessica och Annika. Jag måste erkänna att jag inte är säker på att det verkligen var Anja han sa, men man kan ju alltid hoppas :) Och det var kul att se tjejernas nya, jättefina rum. Inspirerar till egen nyinredning! Dessutom blev jag återigen inspirerad av hur smarta de är på sång. Efter tre genomspelningar/-sjungningar av stämmorna kunde de dem... Kommer verkligen att sakna dessa SSAA-sjungningar med änglarna.

6) Skrattade så jag tjöt åt mamma. Hon hade somnat när pappa gick på hemlärarbesök och vaknade plötsligt efter, eller snarare mitt i sin djupa sömn. Såg på klockan att den stod på 8 något. Hon fattade inte riktigt hur hon kunde ha missat en hel kväll, och ännu konstigare att hon hade varit så trätt att hon hade somnat med kläderna på och inte vaknat förrän på morgonen. Hon såg att pappa inte låg i sin säng, men han har tidiga lektioner på måndagmorgnar, så hon trodde att han redan hade åkt. Och så hade han visst tagit med sig tidningen (som hon skulle lösa sudoku i), och inte hade han tagit fram hennes frukosthallon heller. Hon hann också tänka: Tänk om Bruno aldrig kom hem igår? Om han körde ihjäl sig efter besöket? Hur ska jag säga det till polisen -- Han har varit borta i 15 timmar men det har jag inte märkt förrän nu ??? Men eftersom det var morgon och klockan var åtta tog hon sina morgonmediciner (uppåttjack) och satte på TV:n för att kola på nyheterna. Då ser hon helt konfys en klocka i rutan där det står 18:20. Efter mångt och mycket fattar hon att hon bara har sett 8:an på väckarklockan och trott att det var 8 på morgonen det avsåg. Så där hade hon kroppen full av piggmedicin och somnade inte förrän halv ett på natten, vilket är extreeeemt olikt gummimamma!

7) Sen är det nån särskild hjärtevän som faktiskt kommer hit i helgen! Hade inte vågat hoppas på det, för det var ju inte så länge sen vi sågs, men jag gör allt annat än klagar. Jag svävar snarare, med alla mina kilon :)

La vie est une reve [hur gör man cirkumflex här???] qui est réelle.

Inga kommentarer: