33 artiklar

Inte lika många som Luthers teser, men likväl en ansenlig mängd. Jag talar om antalet grejer jag har köpt på IKEA idag. PU! Och ändå lät jag bli att köpa flera saker (hur ofta vill jag äta pressad potatis när en pressare kostar 89:-???) så om jag hade köpt allt jag hade haft lust med hade det blivit över 40 grejer. Men så värst spännande var det väl inte. Pastagryta, nya stekpannor och kastruller (99:-, 69:- för 2 resp 79:- för 3. I'm good!!!), vitlökspress, ugnsformar, lite sånt var det mest. Men också en vit lite halvgenomskinlig panelgardin med mönster i beige/genomskinligt som jag ska ha på väggen i hallen istället för Klimt-tavlan som inte hade kommit. Fast det stod på nätet igår att den skulle komma... Så nu gäller det att göra fint här hemma.

Förresten köpte jag tidernas vackraste pryl på Lions loppis igår -- en gammal, gammal, svart och silvrig skrivmaskin! Den är så oerhört snygg! Kommer att bli tidernas stilleben.

Sen hade M och jag lagom roligt vad gäller maten idag. När vi såg hur mycket folk det var på IKEAs parkering svängde han snabbt höger och vi gick på Pizza Hut istället. Jag fick ingen sked till spaghettin och den korta historien är att en tjej tittade på M när han bad om en men ignorerade honom sen, och blev tillsagd. Då kom två av hennes arbetskamrater och tyckte att M inte fick säga så för det var hennes första dag på jobbet... M blev ledsen för att han blev på dåligt humör, men det gick över. Och maten var sådär.

Sen efter ett visst antal timmar inne på IKEA blev jag trött i benen och hade slut på energi så då delade vi på en räksallad i restaurangen. Och så köpte vi en jordgubbscheesecake, en mandeltårta, en chokladmoussetårta och en delicatoboll. Och delade på :) Det kändes jättesyndigt och busigt att sitta där och käka vad som ju blev två hela efterrätter var.

Och sen när vi väl var ute ur affären svarade vi på frågor om IKEA som vi fick ett presentkort i bistron som tack för hjälpen för. Jag smakade på M:s french hotdog och fick senapsdressing över koftan (som är från Joy, jag som annars inte har dyra kläder). Allt som hade med mat idag gick åt skogen. Nä förresten, efterrätterna var perfekta :)

Köpte också en skohylla på Blocket för 50:- och skulle köpt en spegel också om inte killen och vi hade gått om varandra två gånger idag. Och så var vi och slängde prylar på återvinningscentralen. Vilken effektiv dag!

Resultat: 33 items, en senapsfläck, feber och shoppinglycka.

En sak som jag inte köpte men som jag hemskt gärna hade velat köpa var följande:

Den ser inte så märkvärdig ut här på bilden, men var oerhört snygg i i verkligheten. Ljuset kommer inifrån och mönstret på den vita var jättefint (den svarta och rosa m fl var inget å hänga i gran däremot). Men jag behövde den inte och man kan inte köpa allt man vill ha.

Förresten köpte jag inte taklampan Gospel som jag visade igår heller. Den var snyggare på bild. I affären var den inte så silvrig utan mer antracit, och så verkar det så jobbigt att borra hål i taket och sätta upp krok och allt. Hittade ingen jag gillade mer, så det blev inget. Är inte säker på att det kommer att bli nån heller.

Inga kommentarer: