O'Boy???


Lyxade till det med frukosten och åt tekaka med ost och drack O'Boy till. Men jag har en undran om O'Boy. Visst var det så att i ens barndom så blandade sig O'Boy:en riktigt med mjölken? Jag minns t o m att den blandade sig för Stuffe, som tog pulvret först i glaset och SEN mjölken. Och när jag drack O'Boy hos mamma och pappa förr i tiden när jag bodde granne med dem, så blandade sig pulvret inte och jag beskyllde honom för att ha köpt en billig sort och hällt i burken. Han förnekade det såklart men jag trodde honom faktiskt inte.

Men nu blandar sig inte min O'Boy heller! Rättare sagt så har den inte gjort det på länge. Det mesta blandar sig om man rör, men det blir en ansenlig mängd oblandade "bubblor" kvar som man får krossa med skeden mot kanten. Och förr började ju pulvret sjunka till botten med en gång man hällde i det i glaset. Visst minns jag det rätt? Så då undrar jag om de har upptäckt att det var nåt cancerframkallande i det där som fick det att blanda sig så bra, och tagit bort det?
(Förresten hade vi vita jular i barndomen också. Men annars var inte allt bättre förr.)

P.S. Nu har jag läst på tillverkarens hemsida:

Den unika smaken och snabblösligheten skapas genom att kakao, socker och aromämnen blandas genom en speciell så kallad instantiseringsprocess, där sockret och kakaon fäster till varandra.

Kanske är det så att min O'Boy är för gammal och har mist sin snabblöslighetsförmåga. Det går ju inte precis fort att dricka upp ett helt paket när man är ensam och försöker skära ner på sockret...

1 kommentar:

Monica sa...

Sockret drar säkert till sig luftfuktighet om pulvret står länge. Här hemma har vi inte det problemet. Min man har O'boyifierat alla våra tre barn till min förtvivlan.