God jul!

Monnah säger:

"Apropå jul så fyller min julgalning till svägerska år idag. (Vi brukar slåss om vem som har satt igång att jula först. Kristina- vi har druckit glögg, ätit pepparkakor och hängt upp julgardinerna. Vann vi i år?)" Underbart inlägg.

Tyvärr har jag inte mer att rapportera på julfronten än att jag duly och med entusiasm har sagt Åh i affärerna när jag har sett julgrejer framme, och druckit julmust. Skamligt. Och jag ska kalla mig julefreak!

Jag har en cool idé till julgardiner i år though. Eftersom vardagsrummet och köket går ihop vill jag inte ha det rött (som då inte passar ihop med vardagsrummets blåa). Nån gång såg jag ett häftigt tyg på Furulunds tror jag och som var marinblått med tomtar och julsångstexter på. det hade varit roligt att ha och göra gardin av, men nu ska jag spara och använda det jag har.

Jag köpte ju ett par enkla hällgardiner på IKEA som jag skulle ha i köket tillsammans med panelgardinerna, för att mjuka upp det lite. Men jag fick det inte att gå ihop så gardinerna har legat i förrådet sen dess. Men nu ska de fram, och pimpas järnet! Nånstans har jag (om jag hittar det, annars fås det köpas nytt) marinblått sidenband. Antingen gör jag omtag med det, och sätter i pepparkaksformer, eller så hänger jag gardinerna rakt ner och låter bandet med pepparkaksformarna bli en "innergardin", dvs hänga mot mitten innanför gardinerna. Jag kan fota när jag är klar. Har man marin och silver och beige i sitt kök och vardagsrum får man bli kreativ. Jag kan tänka mig att stoppa in lite prismor också på nåt vis. Vi får se!

Och så ska jag göra mig en adventsljusstake, en sån med fyra levande ljus för adventssöndagarna. Jag tror jag ska sno en idé som var att man har fyra blockljus och snurrar ståltråd med pärlor om dem och sätter i nån fin form. Eller kanske skulle jag hitta några vackra gamla noter och riva breda remsor och knyta band runt dem och ljuset. Ååå, man kan göra så mycket!

1 kommentar:

Monica sa...

:-) Kul att kunna glädja någon! Kristina hade för övrigt inte satt igång. Det är visst svårt att få julkänslor när det är sisådär 30 grader varmt...