BEHÖVER BÖNER FÖR MIA MADLÈN

Jag vaknade för en halvtimme sen och kunde inte somna om. Gick upp och satte på datorn. Hade fått mail av Johan. Hemskt!! Mia Madlèn har eventuellt ett medfött kromosomfel som kallas Trisomy syndrome. Har ingen aning om vad det kan heta på svenska. Det är hur som helst dödligt. Så här står det på Wikipedia:

Trisomy 18 (T18) or Edwards Syndrome is a genetic disorder caused by the presence of all or part of an extra 18th chromosome.

Trisomy 18 is caused by the presence of three — as opposed to two — copies of chromosome 18 in a fetus or infant's cells. The syndrome has a very low rate of survival, resulting from heart abnormalities, kidney malformations, and other internal organ disorders. About 95% die in utero. Of liveborn infants, only 50% live to 2 months, and only 5–10% will survive their first year of life. The median life span is five to fifteen days.

Det finns även trisomy 21, som är Down Syndrome, och 13, som är något annat. Jag tror att det är denna de sa att hon eventuellt hade. De har skickat DNA-tester till Mayo Clinic, och de får ett preliminärt resultat om tre dagar och ett säkert resultat om en vecka.

När jag läste mailet där Johan beskrev detta -- det finns vissa tecken som tyder på att hon har det och vissa som tyder på att hon inte har det -- började jag gråta. Jag blev förvånad. Hon har inte ens levt ett dygn och redan älskar jag henne så att hjärtat brister! Hon med sina nyfikna ögon och stackars stora fötter!

Snälla, ta med henne i era böner!!!!!

4 kommentarer:

Monica sa...

Hur har det gått?! Kram

Anonym sa...

Vi har inte hört något ännu, så då lever hon i alla fall fortfarande!

~Michaela sa...

Hur går det för lilla Mia? Usch, så tragiskt. Hoppas att Johan och Beth är starka nog för att klara av vad som än ligger i framtiden.
Stor kram

Villeosagamamman sa...

Jag ber och ber!! Låt oss veta hur det gått så fort som möjligt, snälla. Kram!