Mikael 49 år

Idag har här ätits tårta! Jag hade fått instruktioner om vad som utgör en topptårta, och hade köpt dubbla bottnar (alltså två paket färdigbakade fuskbottnar) som fylldes med mosad banan, mosade hallon, chokladpudding, grädde, och som toppades av grädde och vindruvor och en chokladtraktor. Som nästan såg ut som en träsko, men tanken var god! Jag hade köpt en traktorpepparkaksform på nätet eftersom Mikael älskar traktorer. Detta åt vi hos Mikael med hans barn (3 av 4 får väl anses som rätt lyckat).

Efter presentöppning, tårta och trevligt samtal åkte M och jag till m&p för att fortsätta fira. Mikael fyller 49 idag och Rob fyller 49 den 29:e och Ellen och han hade kommit upp hit över helgen för att fira. Först åt vi middag. Att Mikael fick ner nåt var imponerande efter tre tårtbitar! Ellen hade beställt hemmagjorda köttbullar och hemmagjord potatissallad. Varför hon skulle bestämma när Rob och Mikael fyllde år är en annan fråga. Men gott var det i alla fall. Smaker från barndomen är speciella.

Sen öppnades det paket. Ellen fick födelsedagspresent från i september, några fick julklappar. Jag fick en Real Group live-konsert-DVD av E&R som jag redan hade. Man vet att presenten är lyckad om man redan har köpt en sån åt sig själv :) Sen fick Mikael presenter och så fick Rob ett par också. Jag gav Mikael några upphottade tvålar eftersom han är så konstig och gillar hårda tvålar istället för flytande. Det är liksom en grej att han måste få tvål. Knäppt, men så har det blivit. Han fick också en kortlek, utifall att han inte hade nån. Ska vi bli släkt med varandra måste han vara väl bekant med ess och kungar. Sen finns det lite mera presenter som är på väg i posten, men dem får han sen. Han fick också två spel av de andra som jag hoppas att vi kan spela imorgon. Avslutande present (från mig) var en stor tavla med en förstoring av en gammal rostig traktor tagen av en fotograf i England och som jag har köpt på Etsy. Det var där jag trodde att jag hade blivit lurad, men killen sa sen att han hade legat på sjukhus. Mikael älskar ju traktorer och jag tänkte först ge honom en stor tavla av en traktor. Men så insåg jag att hans väggprydnader snart också kommer att bli mina väggprydnader, och så kom jag på att jag inte vill ha nåt fult på väggen. Som en traktor. Så jag hittade till slut ett traktorfoto som jag tyckte var vackert också -- som riktig konst. Så får det symbolisera vår stundande förening.

Eller vad tycks? Jag hade ramat in förstoringen och köpt en passepartout, så det skulle bli lite tjusigt.


Av barnen fick han träkuber typ, som hjärngympa, av Jonathan, av Thomas presentkort på gokartåkning, och av tjejerna och bihang presentkort på liveit. Han var mycket nöjd! Jag var mest nöjd över att han finns och finns tillsammans med mig. Hans födelsedag är sanning en firarvärdig dag!! [Suckar kärleksfullt.]

Inga kommentarer: