Högst vetenskapligt om chips och godis

Var med m&p på EKO idag. De hade rea på lösgodis. 3,95. Hade inte en tanke på att köpa nåt förrän mamma frågade mig. Svarade automatiskt ja, som om jag inte hade en egen hjärna. Plockade åt mig säkert ett kilo. Eller vad en halv påse nu väger. Kom hem, åt middag. Surfade lite med godisskålen bredvid mig. Illamående! Godis är verkligen inte gott!!!!!!! Och ändå var det riktigt gott godis, som cocosprickar och Dumle. Men blä, verkligen! Och så slutar man må illa efter en stunds uppehåll och sträcker sig då efter en bit till, och en bit till för att utjämna, och sen en bit till, och sen bara en Zoo också, och sen mår man illa igen, och håller handen borta en stund. Och så börjar det om tills man med en allt annat än graciös rörelse vräker bort skålen ur räckhåll.

Framemot halv 12-tiden var jag däremot hungrig på riktigt. Eftersom jag har en riktig svullo-weekend utan Mikael, skalade jag en morot, skar en halv gurka, blandade en påse dip och tog fram påsen med Lay's Sourcream & Onion-chips som pappa hade ställt sin matkasse på trots att mamma sa åt honom att titta efter så han inte ställde den på min mat.

Alltså, kristen som jag är tror jag på underverk, men jag är inte riktigt säker på att chips är med bland det där som de högre makterna anser nog viktigt att bry sig om. Men det var färre trasiga chips i den påsen än i en ömsint behandlad Estrellapåse! Så Lay's rekommenderas verkligen, om man tycker det ligger ett visst nöje i att själva få göra sönder de chipsbitar som är för stora för en normal munöppning. Smaken var det inget fel på heller, snarare tvärtom. Priset däremot anar jag inget om, för jag kollade inte ens på prislappen innan jag plockade med mig en påse. Men på EKO är väl inget särskilt dyrt.


Det kan i alla fall sammanfattas att man inte borde hemfalla åt det lägsta på svulloskalan (godis) när det finns så mycket godare saker (chips och dip och grönsaker) att frestelsefalla för.

Jag känner verkligen för att bestämma mig för att aldrig, aldrig mer i hela mitt liv äta godis.

Betyder det att jag ska slänga hela den där skålen med godis som står i skafferiet (vill inte ens ha den framme, så illa mår jag när jag tänker på eländet. Och ändå har jag faktiskt inte ätit sååååå mycket, men det är bara så ofräscht. Tarmar och allt vad godis nu är...)???

Kanske tar med den till m&p imorgon, så kan de bita av tänderna på kolorna. Ska dit på middag med Engelbrektssons imorgon efter 12-sessionen. Det blir kul.

Ska sms:a M nu och se om vi kan hålla bön.

Bingo.

Inga kommentarer: