Rekord

Neurologen jag var hos idag trodde att blodtrycksmaskinen hade gått sönder när han hade mätt mig. Han mätte om det manuellt. Nejdå. Håll i er.



203/165.

Jag har alltid haft 120/80 eller t o m 120/70 förut! (Förutom gången då sköterskan hos _gynekologen_ tog blodtrycket före besöket som avgjorde om jag skulle _opereras_ eller inte. Go figure x2.) Jag ska få komma till en hjärtspecialist. Inte undra på att jag inte fick i fötterna i söndagsskorna igår och att jag blir andfådd av att gå mellan toan och sovrummet. Han tyckte mina fötter var svullna (och klämde på dem så det blev "hål") men det var ingenting mot hur det kan se ut. Men det kan inte ha varit nåt farligt med det höga blodtrycket, för då hade han väl inte bara skickat hem mig.

Det finns inte mycket information om ME och högt blodtryck på nätet, eftersom 90% av alla med ME får lågt blodtryck och ofta lider av något som kallas ortostatisk intolerans (typ blodtrycksfall när man reser sig upp), vilket jag själv också har haft. Minns inte när hade det senast, eftersom jag försöker komma ihåg att inte röra mig så explosivt som min natur förutsäger. Så med andra ord verkar detta inte ha med ME att göra. Kanske beror det på att jag är så tjock numera?

Förutom hjärtspecialist fick jag också en remiss till massage. Först skulle han skicka mig till några som var specialister på att massera huvudvärks- och migränpatienter, men jag orkar inte åka in till stan en gång i veckan. Så jag ska prova med sjukgymnasterna hemma på vårdcentralen och se.

Men det ska hända mer. Jag ska få botox! Känns lite läskigt att få nervgift insprutat i ansiktet, men det har visst inga biverkningar och eftersom jag redan äter så många mediciner är det att föredra framför andra behandlingsmetoder. Om det bara funkar kommer jag att bli själaglad!!!!! Jag har i genomsnitt migrän tre dagar i veckan. Det är inte lite, tyckte neurologen. Jag håller med. Det är mycket nu, men spännande!

1 kommentar:

Monica sa...

Oj! Lycka till med blodtryck och botox och allt. Kram!