Bo-C

För er som känner Bo-C vill jag berätta om ett tal som hans kollega höll på hans disputationsfest och som Kristina återgav igår med den äran.

Personen började med att ta fram en tvärflöjt som han höll i och berättade sen, nästan som för sig själv, hur han hade träffat Bo-C, som också var ny doktorandstudent, och skulle lära känna honom lite. Kanske också skryta lite, vinna testosteronkampen. Mannen frågade Bo-C om han gillade sport, "Jodå". Mannen berättade att han brukade springa, "en tre gånger i veckan blir det ju, och jag har sprungit en del marathon och så där". "Jaså, vad bra". "Ja, jag har ju sprungit Lidingöloppet på si och så tid och kommit bland de 100 bästa." "Jaså, vad roligt" säger Bo-C, "Jag springer också nån gång ibland". "Har du sprungit Lidingöloppet?" "Ja, jag har vunnit det tre gånger." Då drar mannen fram tvärflöjten och spelar, eller snarare blåser lite hysteriskt i den. Han vann inte testosteronkampen om löpning i alla fall. Han drar upp nåt nytt ämne, nåt om jobb, och förlorar stort. Blåser i flöjten lite frenetiskt. Tänker att den där karlen kan ju inte ha nåt liv, så han frågar Familj då? Ni vet själva hur många barn Bo-C har. Mera flöjt. Ja, men han kan inte hinna med nåt andligt liv: "Min mamma var präst." "Jag är biskop". Flöjten. Nåt med nån okänd behandling. "Jag har skrivit en bok om det". Flöjt. Efter att den stackars kollegan hade försökt med ALLT och blivit gruvligt brädad av den så försynte mannen, tänker han till slut i brist på annat dra till med nåt lågt -- skvaller. Han har hört att två kollegor har träffats och blivit ett par och till och med gift sig. "Visste du det?" "Det var jag som vigde dem". Darrigt blåsande i flöjten. Så gick det med det.

Mannen berättar efteråt att han också hade tänkt dra till med nåt om musik, men så kom han hem till dem och ser en stor flygel och massa instrument och noter och vågade inte, för då hade väl Bo-C börjat spela Bach. Men där är faktiskt en sak han inte är framstående inom.

Kollegan sa i alla fall att han har hittat Bo-C:s överman. Han själv! Nu har han disputerat och till och med överträffat sig själv, sa han.

Och jag tänkte på det igår, det där med att överträffa sig själv, och skryta. Jag tål verkligen inte när folk är duktiga och måste påpeka det! Är man ett geni så kommer det fram. Finns inget värre än högljutt spel på egen trumma. Go Bo-C: "Jodå."

2 kommentarer:

Monica sa...

Hihi! Söt och sedelärande historia. Ha en trevlig vecka!

AL sa...

Härligt! Det var en riktigt bra Bo C historia.