Lyckat första försök

Gjorde bönsallad igår till maten ("maten" var för övrigt rotfrukter i ugn med bacon och kall senapssås). Det blev riktigt lyckat! Äter resterna nu till frukost.

Ursäkta sunkiga mobilfotot.

Såhär gjorde jag:

Blandade en tetra med Zetas (sköljda) ekologiska blandbönor med fint skuren paprika och tomater minus "kärnhuset" (hade både gula och röda hemma så det blev extra fint) och örtmarinerad fetaost från den där delikatessdisken ni vet där det finns massa saker som vitlök och soltorkade tomater osv. Sen skar jag en av de där marinerade vitlökarna smått, smått och hade i också. Detta var det enkla. Sen undrade jag om det skulle bli nog mycket syrlighet om jag bara tog lite sån där örtolja till dressing, för jag har ingen balsamvinäger hemma. Det hade jag ju egentligen velat ha i. Som nödlösning tog jag en påse dressingmix (örtagårds-) och blandade med vatten och olja enligt receptet, men som olja tog jag den som fetaosten hade legat i. Sen hävde jag över lite av det över salladen. Matigt och gott. Och inte alls likt mammas eller pappas mat. Ellen hade nog gillat det, Italitentokig som hon är. Gammal barndomsmat i all ära, ibland behöver man förnya sig och modernisera sig.

Förresten tror jag att hon fick träffa tvillingarna i en kvart igår. J&B som flyttar till Angerosas i Schenectady typ nu hade lyckats koordinera flytten med var E&R var nånstans, åtminstone i en kvart som sagt. Tror de var i Palmyra igår. Bebislår! Kyrksajter!

Inga kommentarer: