Dödsssyndigt

Högmod, girighet, vällust, avund, frosseri, vrede och lättja är de sju dödssynderna. Jag funderade lite på dem. Tyvärr tycker jag rätt mycket om dem allihop!

Högmod -- det är ju underbart när man första gången på kursen tittar sig omkring och upptäcker att man är snyggast i klassen, väntar tills slutet av första dagen och inser att man dessutom är smartast.

Girighet -- Vad andra har vill jag också ha. De förtjänar inte mer än jag. Just nu vill jag gärna ha mer pengar. Behöver det nästan, till och med.

Vällust -- Jo tack, gärna!!! Både i form av hångel, massage och beröring, t o m att krama folk helt sex-befriat, t ex Mimmi och Matilda i lördags.

Avund -- Tja, lite lider jag väl av den här synden också, men den är inte så farlig hos mig. Jag har hämligen större mått högmod än avund, så jag brukar tycka att i jämförelse vinenr jag. Smidigt. Men visst är jag avundsjuk på syskon som åker till USA och folk som är friska och... osv osv.

Frosseri -- don't get me started. Ni vet att jag är trött, och att mitt dygn är vänt på (ju sjukare jag är, desto snedare blir det). Så just nu, 01:34, är jag så pass pigg att jag överväger om jag ska orka baka mazarinkaka. Nina Jagekrans gjorde det idag, skrev hon på Facebook, och jag blev avundsjuk (2-i-1, inte illa!)Det kommer att sluta med att jag itne orkar, men frosserviljan finns där ändå.

Vrede -- Folk är dumma, så visst blir jag arg. Men om folk bara uppför sig så brukar jag vara på gott humör.

Lättja -- Den här synden har jag svårast för. Visst är det jättegött när nån gör disken, tvätten, dammsugningen åt en, men riktigt lättjefull är jag nog ändå inte. Måste nog träna mig mer på att bli det. Led faktiskt lite när M stoppade in i diskmaskinen och torkade av i köket förut ikväll. Så kan vi ju inte ha det!

Så, vilken är er favoritsynd? Har ni några tips på särskilt smaskiga metoder?

Inga kommentarer: