LUST!

Satt och suktade över all god mat på Chili con Karin. I det "honliska" hemmet blir det fästmannamiddag imorgon med färsk spenattagliatelle och sås med kyckling och färska champinjoner. Men plötsligt längtar jag inte efter nåt så mycket som kålpudding med rårörda lingon. Jag tror jag dör om jag inte får det snart. Typ.


Bebisellen kommer hit i helgen och hon har pratat med lullelappa om vad hon vill ha för mat. Inte var det kålpudding inte. Lite sur. Får väl nöja mig med fotot så länge. Och så får pappa lära mig hur man gör en riktig skånsk/småländsk kålpudding. Eller ska jag vara så djärv att jag gör enligt recept på nätet?

Förresten är jag en usel kvinna. Har inte ens lingonsylt i kylen. Men väl dijonsenap. Passar det till champinjoner och kyckling? Då blir det nog en gräddig sån sås imorgon. Med gröna bönor till tror jag. Grönbeige mat, snyggt.

1 kommentar:

Monica sa...

Ah! Kålpudding... Jag gjorde trefaldigad sats för några månader sedan. Familjen var med första kvällen. Resterna frös jag in till mina egna lyxmatlådor. Dessa avnjöts varje gång med hemlagad lingonsylt. Nåja, det var K:s mormor som hade lagat den, inte jag. Receptet i Vår Kokbok är jättegott.