Swine flu och litteraturen, med mera

På The Guardians bokblogg Books finns det ett inlägg om svininfluensan och dikten. Lite annat också, som budgeten och changing a plug. Fick mig såklart (som det var meningen) att tänka över ifall dikten och konsten måste vara om Det Höga, eller om det går bra att skriva en dikt om svininfluensa och glödlampor och boräntan. Här kommer i alla fall svininfluensadikten, om den kan glädja någon. Snygga rim.

This little piggy
This little piggy caught a virus
This little piggy's bleary eyed
This little piggy has swine flu
This little piggy has died
And this little piggy went wee wee wee wee.
You lock us up, it's such a dirty trick
We never see the sun
It's barbaric.
You ought to let us out and do it quick
And then we'd never ever make you sick.

Här kan man till och med höra författaren Felix Dennis läsa den högt.

Klockan är 02:36 och alla eventuella försöka tt skriva en dikt om vare sig svininfluensa eller ens skosnören skulle falla alldeles platt till marken. Men det påminner mig om att det var länge sen jag skrev en kärleksdikt om/till Mikael.

Hans mamma ska förresten göra arbetsprov för att hon har problem med hjärtat. Vanligtvis cyklar man, men hon har problem med knät också så hon skulle få göra nåt mer också för att inte sabba knät helt. Hon är lite orolig (för resultatet, trodde jag), men tydligen är hela vitsen med det att framkalla hjärtproblemen hon har så att de kan se hur och när de kommer, typ. De ska ha paddlar redo om hon får hjärtstillestånd. Kul!

Då får jag det nog trevligare på fredag när jag ska få botox. Fast jag vet inte hur de ska spruta in det så det hamnar på rätt ställe. Hur vet de var min migrän sitter? Och inte vet jag heller om de sätter det på andra ställen än i rynkorna, som "vanligt folk" gör, så att jag kanske ser helt fläpp ut i ansiktet! Om jag bara kan le med munnen på fredag kväll (ska på middag till spanska Elisabeth och Joakim Widell då) så är det förklaringen.

Och apropå utlänningar så har Karolina en liten alien i magen. Mikael ska bli morfar! Superduperroligt! Fast på ett sätt hoppas jag vi har hunnit gifta oss före det (21 nov är planerat due date). Det låter lite gammalt att gifta sig med en morfar... Äsch, strunt samma. "Så helt ung är [jag] väl inte [själv]." (Har glömt vem som sa det, men det var om mig, och citatet är en klassiker i vår familj. Det kan ha varit danske Davids morfar.)

P.S. Alla Janeites med stålar kommer i juli att befinna sig i Chawton. Jag sätter en peng. Books blog redovisar nämligen att There's no credit crunch in Jane Austen's timeless world. On Friday 3 July, almost exactly 200 years since Miss Austen took up residence, Chawton House will be hosting a regency costume ball, in aid of the Chawton House "education programme", a charity. The Janeites are certainly pushing the boat out. As well as expert instruction by "dancing master Ellis Rogers", there will be opportunities to inspect "Edward Austen's suit" and an unspecified "Jane Austen manuscript". Tickets are being offered for sale to the general public. And how much? Oh, just a cool £3,000.

Inga kommentarer: