Födelsedagen

Igår hade jag en jättejättebra födelsedag! Den började riktigt illa, med att jag på morgonen inte kunde somna på länge och inte kunde låta bli att gråta och bli lite hysterisk. Till slut vädjade jag till Gud att han skulle klubba mig, för det var ju i alla fall min födelsedag. Efter bön och gråt och hysteri och honungsvatten och några andra piller la jag mig och somnade. Jag sov tills klockan var 5 dagen efter, d v s jag fick mina 11 timmar! En bra början på födelsedagen.

Dagen "började" med att mamma och pappa kom hit och städade. Pappa dammsög, vilket inte har gjorts sen mina besöksväninnor gjorde det innan J&B kom hit. Så det började behövas, om man säger så! Mamma dammade och sen nålade hon en kjolfåll som jag sydde, och så sydde jag ihop deras två singelöverkast till ett stort dubbelöverkast. Vilken lättnad! Hon har bett mig om det för över en månad sen, och symaskinen har stått framme på matbordet, inkl sylåda mm, så det var jättehärligt att få det gjort och att pappa ställde undan alla grejerna. Nu finns det chans att det kan se fint ut hemma igen!

Sen ringde både bror och syster och Rob. Rob sjöng sin födelsedagssång på Afrikaans. Sen kom M, finklädd och med en vacker bukett blommor, och jag skyndade mig att bli klar. Han hade bokat bord på Sundby gård, en herrgård i Huddinge, som har grillkväll på sommaren. Alltså, utsikten från vårt bord vara bara helt andlöst vacker! Till och med med mobilkameran ser det fint ut, eller hur! Vi satt precis vid fönstret och njöt.


Här är uteplatsen, som vi hade kunnat sitta vid eftersom grillbuffén var uppställd på den sidan huset, men jag/vi föredrog att sitta vid vattnet. Men det var vackert överallt!


Utsikt mot själva restaurangen ut över vattnet.


Sundby gårds eget foto.


Detta också.


Dessutom var maten suverän! Det var bönsallad, coleslaw, melonsallad, potatissallad, grönsallad, Ceasarsallad, tre sorters bröd, några såser och så grillat: majskolvar, kycklingklubbor, chorizo, fläskkarré, lax och cajunkryddad biff. Vi åt två tallrikar var

och blev underbart mätta! Till slut började myggorna sin middag och vi gick in och satt i den strikt inredda loungen och vilade oss. Sen betalade vi och åkte. Vi å vi, det var M som både betalade och körde.


Sen tankade vi och M köpte varsin Magnum mandel som vi åt hemma i min soffa. Vi pratade och skojade och filosoferade och pussades, men bara lite -- vi försöker hålla oss i skinnet -- och spelade poker. Jag klådde honom på hans glasögon till och med. Han har inte en suck mot mig. Jag hade spelat av honom byxorna, som man säger, om vi inte hade slutat. Han gav mig även en ljuvlig massage. Hans händer är nu lena som aldrig förr, eftersom min kroppskräm precis hade tagit slut och jag inte orkade gräva fram en ny och jag inte har nån riktig massageolja så han använde handkräm. Orkade knappt stöna fram välljud av platonisk njutning och "nyttogörelse", men det var såååååå skönt.

Och precis vad jag hade önskat mig! Jag hade önskat mig en Magnum med utsikt och en massage, och jag fick alla tre!

Och mer därtill! Av mamma och pappa fick jag pengar till kläder. Mamma hade skrivit på kortet att de antingen kunde köra mig till Farsta centrum, eller så kunde vi åka till Stadsmissionen på Söder, där syster Thomas (en av tempelmissionärerna som alltid ser urtjusig ut) alltid köper sina kläder. När jag sa det till M i bilen senare på kvällen kom han ihåg att jag brukade prata lyriskt om Myrorna när jag bodde i Borås men inte har nämnt det på ett tag -- jag har längtat men inte vetat vart man ska åka. Så nästa vecka ska jag åka till Stadsmissionen och leta välskräddade plagg från gamla eror till låga priser! Weeeeeeeee!

Och apropå presenter sa E&R att de ska betala blommorna till vårt bröllop -- suveränt och jag blev jätteglad!

Dessutom pratade M och jag om min sömnbrist och han försökte förstå lite mer. Jag lipade såklart, eftersom en natts god sömn inte tar en nog långt från stupkanten att faran är riktigt över. Vet inte om det var därför, men vi spelade kort och pratade hela natten och han åkte inte hem förrän klockan 5. Då gjorde jag mina sömnrutiner och la mig och somnade med en gång, och sov hela natten, t o m 13 timmar! Så idag vaknade jag inte förrän 18.54, men jag bryr mig inte -- jag är bara glad att jag sover alls. Nu känns dödendödendöden lite mera fjärran igen. Och det var också en underbar present att få sällskap under de där annars så ensamma, sömnlösa pre-morgontimmarna.

Imorgon ska vi fira mera hos m&p med kycklingmiddag och prinsesstårta och andra familjefödelsedagsbarn. Ingen ände på lyckan!

2 kommentarer:

~Michaela sa...

Usch, vad jag är hemsk. Har jobbat sex dagar i streck och missade din stora dag. Men GRATTIS i efterskott Anja.
Synd att jag inte kunde komma o dammsuga ;)
Puss

Anonym sa...

Just det ja, det gjorde du jämt i Borås. Du är ju en ängel. Hoppas ni har det bra! Kram!