Sömntestresultat

Andra sömnmaskinen avklarad. Den satt på handleden och i två fingrar samt i halsgropen. Inte störande alls, och jag var särskilt glad över att slippa den där vedervärdiga grejen i näsan jag hade förra gången. Fast jag börjar få röda märken efter tejpen, men det är ju en värdslig sak.

Resultatet? Jag har inga apnéer. Could have told you myself, tänkte jag. Tydligen har läkaren inte fattat att jag har insomningssvårigheter, och det i sig motsäger apnéer. Först, innan ovanstående hade kommit fram, ville han ge mig nån grej som såg ut som en blandning mellan tandställning och lösgom, men jag förklarade att tandläkaren hade försökt ge mig nån ställning som jag i princip spydde av fast hon slipade bort mer än hon trodde man kunde. Då ville han ge mig en sån där dödsmask/seglarmask som låter som om man är på havet, som pappa hade mot sina apnéer när han var tjock. Jag opponerade mig igen och sa att mitt största problem är insomningen och den underlättas nog inte av en mask med väsljud. Mot "några små snarkningar", som jag vill kalla dem. Jag sätter en miljon på att jag inte är trött på grund av eventuella snarkningar, ju...

Men då var ämnet snabbt avklarat, och sömnapnédoktorn skrev villigt ut en remiss till Uppsala, där jag ska få sova över och testas ordentligt om ett par månader. Hoppas de testar nåt som jag inte redan vet att jag inte har.

Efter läkarbesöket har jag lite minnesluckor, eftersom jag inte har sovit på ett par nätter igen, men jag tror inte jag gjorde nåt oanständigt. Jag lyckades i alla fall inte "somna middag" och hörde både inbillade dörrklockor (som jag sprang upp efter...) och getingar. Sur och arg och ont i huvudet. Och vaken. Och varm!

Så småningom lagade jag den kulinariska topprätten fiskpinnar med stuvad spenat och potatismos (på de sista sorgliga vinterpotatisarna) och Mikael både åt dubbelt så fort som jag och tog mer, så jag antar att det var gott. Trodde nästan jag hade glömt hur man lagar mat :) Vi satt i varsin Baden på balkongen och åt och njöt och pratade.

Sen hjälpte jag honom kolla ett par saker i hans program och tyvärr hittade jag lite buggar åt honom att reparera, vilket han gör nu. Själv har jag ont i halsen och är till döden trött. Kroppen är skräp.

Vi har också börjat skissa på bröllopet. Jag som har bett så mycket om att alla detaljer runtomkring ska lösa sig utan större ansträngning är glad att vi redan har fått ihop ramarna. På bara två korta diskussionsstunder. Det hjälper ju förstås att vi inte har några pengar och att jag inte har nån hälsa -- alternativen blir färre så. Och sen ska det ju genomföras, men vi har en bild av det i alla fall. Alltid nåt.

(Förresten ska båda mina svägerskors systrar gifta sig den 8/8 -- Jennifer Angerosa med sin Charlie och Helena Hanke med sin Gaspar.)

Eftersom M lyckades fixa ljudet på datorn på 10 minuter (jag har provat under bra mycket längre tid än så vid två tillfällen) så har jag också äntligen tittat på videor av tvillingarna. Det var kul att höra dunset av Bellas fötter när hon stampade fart i babysittern, eller vad en sån heter som man står på marken och hoppar i.

Har också sprutat vatten efter katten. Neverending story. Och har jag berättat om hur kul det var igår när jag hittade massa vatten i presenningen som jag tyvärr bara har i en hög på balkongen? Det är ju så roligt att hälla ut vatten och jag gjorde det med liv och lust. Plötsligt ser jag katten fara iväg som skjuten ur en kanon! Han hade inte varit på min balkong så jag tror han var under balkongen och fick vattnet på sig. Typen har verkligen tagit över min tomt! På balkongen, i Baden, under balkongen. Var ska det sluta? Men nu hade jag ändrat från duschstråle till projektilstråle på vattensprutan så jag tror jag fick honom. Hoppas verkligen hans hjärna är stor nog för att lära sig av denna läxa så jag inte bara är elak.

Nu ska jag fortsätta svälja taggtråd. Eller melon.

Inga kommentarer: