Laxlyx

Igår roade Mikael och jag oss med tolkning inför KUV-brasaftonen på söndag. Min del tog 20 sekunder och Mikaels 45 minuter... Efteråt var vi hungriga men hade eko i kylen så vi tog vägen om ICA Maxi.

1. Jag hade mer eller mindre bestämt mig för att köpa ett nytt nagellack, eftersom jag så gärna vill ha nagellack men de jag har är flera år gamla. Jag brukar vara för lat för att måla på och ta bort. Men när ett ynka nagellack kostade 80 spänn och jag har kylen full av gamla, tröga, knappt använda -- kanske också något som fortfarande är fräscht? -- insåg jag att det kloka var att inte köpa nåt nytt. Fast ibland är det tråkigt att vara förnuftig.

2. Jag föll inte heller för den förföriska skylten i blomsterdisken: Du förtjänar en bukett varje vecka. Bjäbb bjäbb. Förnuft sucks.

3. Sen hade de filmrea. 5 filmer för 99:-. I den lådan kunde vi inte hitta en enda film vi ville se, eller ens hade sett. I lådan med 3 för 99:- hade vi kunnat hitta några filmer vi redan sett och sett om och inte borde betala 33:- för att se en tredje gång. Inte ens på stället med filmer för 79:- hittade vi några vi bara måste ha. Förnuft och tråkkänsla.

4. Däremot föll vi pladask för semlorna. Det fanns masssssor. Men det stod "För dekoration" eller nåt på alla. De var väl torra vid det här laget. Inte ens de sex semletårtorna inne i själva bageriet kunde vi få köpa. Allt var slut, eller paxat.

5. Sen köpte vi en ost som hette Sture. Jag var bara tvungen att ha den. Hade byggt upp en oemotståndlig shoppinglust av allt jag avstått från hittills i affären, så jag bara tog den... Nä, så var det inte, vi skulle ändå ha ost.

6. Fast det riktigt läskiga ("som läskar", inte "som är läskigt") var fiskdisken. De hade vackra panna cotta med frukt och bär på för 30:-/st (i fiskdisken???). Dem köpte vi inte. Sen hade de också lika vackra laxbakelser för 29:-/st och dem köpte vi. Hade jag vetat hur goda de skulle vara hade jag ätit middagen först och den efteråt. Vi köpte dem nämligen för att väga upp för att Mikaels middag skulle bli en konservburk med gulaschsoppa och min middag pasta med pesto. Med andra ord lite sorglig mat, så vi lyxade till det med lax. Sjutton vad god den var.

7. Sen kändes det i luften att det var -2 och inte -10. Välkommet. Det var sådär så att man kunde andas utan att förfrysa lungorna. Tack för det. Och vi behövde knappt skrapa framrutan på insidan.

1 kommentar:

Monica sa...

Härligt att höra! Jag blev förresten väldigt sugen på lax jag också. Och nu ska jag göra försök nummer tre att komma i säng.