Helg i Skåne

Sinnet väller över av intryck från en långhelg i Skåne. Och av saker som borde göras i lägenheten. En sak i taget.

Vi åkte i torsdags, efter Petter Henriksens begravning, som bara Mikael var med på. Den var visst fin i alla fall. Det var rätt snöigt, som vanligt den här vintern, och vi tog det rätt lugnt. Vi kom fram till Ullared vid 6-tiden och tog varsin hamburgare på Burger King. Sen hann vi strosa omkring i varuhuset i en dryg timme och plocka på oss lite dittan och dattan. Vi bestämde att fortsätta dagen därpå (nästan som Ullareds-såpan när folk är där och handlar en vecka i rad). Efter visst strul -- vår stugbokning hade blivit bortglömd, men pappa ringde och Securitasvakten kom och gjorde i ordning en nyckel -- kom vi till vår lilla stuga med pentry och dusch/toa. Mamma och pappa sov i våningssängen i sovrummet och M och jag sov för en gångs skull på samma höjd, i bäddsoffan.

Nästa morgon fick jag sova ut, och sen packade vi ihop oss och våra frukostrester och åkte till mammas modemekka Västgöta modeindustri i Överlida. Jag köpte en tjock, grå ullkofta för 150:- (halva priset), ett beige dubbellakan för 59:-, och ulltumvantar med fleeceinsida för 49:-. Har frusit om fingrarna den här kalla vintern. Mamma köpte några snygga kjolar och några fula, och några som inte var på halva priset fast hon trodde det. Sen åkte vi tillbaka till Ullared och hann förvånansvärt nog med shoppingen på en dryg timme. Det kunde ju inte bli så mycket eftersom vi var fyra man i bilen, inkl mammas madrasser, och 4-5 dagars packning.

Mina fynd var ändå följande: fotoalbum (ett till mamma som ska bli foton från när J&B och barnen var här i somras, och ett som ska bli bröllopsalbum). De kostade 34,95:- och jag tror man får pröjsa över 100:- Åhlens. Sen två långa mönstrade sidenschalar (en cerise/fuchsia och en turkos) för 49:-/st, ett långt silvrigt halsband för 44,95, ett tjockare armband med berlocker för 34,95, två nagellack (ett för 12,95 och ett Maybelline för 54,95), en baddräkt för 129:-, en hårborte för en tia, nya tandborsthuvuden till min elektriska tandborste, en cerise/fuchsia kofta, en grå blus med knyt under bysten och rosa broderade blommor på, en vit blus med 3/4-ärm med svaga grå ränder och typ frackbröst, alla för ca 100-139:-, strumpbyxor, pennor, hårspray och en brödkavel (39,95:-). Och just det, en film som Johanna och Karolina rekommenderade förra veckan, Dagboken, från en bok av Nicholas Sparks. Köpte däremot inte 4-5 costume dramas som låg bredvid och frestade mig, typ Brontë och George Elliot. Man måste nästan räkna upp allt man inte köpte också, för att visa vilken self restraint man hade!

Mikael köpte strumpor, sportkläder (bl a Umbroshorts för 79,95:-), skjortor, varav en var i egyptisk bomull och såg ut att kosta 600:-, för 99:-, scout-/hemförrådsgrejer och såklart en ranson sött. Det köpte givetvis jag också (Remi för 13,95, Singoalla citrus för 13,95, chokladrulle 8,95:-, alltså man blir galen på priserna!!!!!!!!!!). Däremot köpte jag inte plastpåsar, konserver, schampon eller tvättmedel. Platsbrist. Jag är ändå jättenöjd med allt jag hittade! Och grämer mig inte mer än väldigt lite för den exklusiva marinblåa kjolen (prislapp från en annan affär 695:-) som kostade 99:- och som var för stor.

Sen åkte vi till Lund och hämtade med oss en smörgåstårta. Efter att vi hade visat vad vi hade köpt, och gett Rob födelsedagspresenter och Ellen det hon hade bett oss köpa på Ullared, åt vi mat och chokladtårta som Ellen bakat. Sen skypeade vi lite med Johan & Beth och bebisarna, och sen åkte m&p hem till Terez & Michael, där de skulle sova.

Nästa morgon sov jag ut ordentligt, eller det hade i alla fall varit planen, och så småningom orkade jag duscha och göra mig i ordning inför kvällens begivenhet. Vi hade 50-årsfest för Rob hos Michael & Terez, och let me just say att det är svårt att återvända till en tvåa efter att ha suttit 15 man på långbord i deras vardagsrum. I samma rum finns fem soffor, en flygel och en kristallkrona som är cirka 2 m. Eller nåt, jag är värdelös på ögonmått. Och rummet är ändå luftigt!!!! Kromhults skola, heter det de bor i, och det är jättevackert. Fast det kostar nog en hel del att värma upp!!!

Fast Terez är cancerfri och hennes MS är rätt "bra" just nu. Inte för att de inte har några andra problem...

Vi hade i alla fall en trevlig fest med några av Ellen & Robs vänner från Lund, t ex Saffers och Wiklövs. Kirsti W hade lagat maten och det var helt grymt gott! Till förrätt fick vi nån räksallad med tomat, chili, purjo och avokado. Smakerna harmonierade underbart. Ja, jag skulle ha tagit kort!!!! Sen fick vi potatisgratäng (dregel!!!!!!!!!!!!!!), sallad, sås och helstekt, marinerad fransyska. Fantastisk mat! Och sen kom Ellens chokladtårta med klet (och hasselnötter på) med grädde och fruktsallad. Sen satte vi oss i sofforna och lekte 1960-lek. Utslagsfrågan var att sätta gästerna i åldersordning och jag var näst yngst. Trevligt för en som är van att vara äldst på UV och allt sånt. Jag gillar "gamla" människor, typ 50-åringar och så :)

Dagen efter var söndag. Kyrkan började först kl 11. Skönt. Rob talade, fast det var bara halva hans tid kvar när han började. Pappa blev också kallad att impromptu bära sitt vittnesbörd, och efter visst viskadnde med mamma gjorde han det med den äran. Och jag kunde inte slita mig så jag var med på alla tre mötena. "Då får du inte klaga i eftermiddag", sa mamma, och det gjorde jag nog inte heller. Fast jag tog mig en cat nap medan folk lagade middag.

Framemot kvällningen softade vi medan Rob ringde sin familj och sen spelade vi spel och såg på mma Ramotswe. Det var så skönt att ha en lugn dag istället för att behöva köra hem efter kyrkan.

Hemresan gick förvånansvärt bra, fast jag var räääääääätt lycklig när vi väl var framme. Tror det tog 7 timmar och det är lite länge.

Tur i alla fall att vi hade värme i bilen. Nu ska jag sova middag. Hejhej.

Inga kommentarer: