Material

Måste berätta om den fantastiska affären MATERIAL som vi slank in på igår. Låg nånstans på söder. Hade allt man kan tänka sig i form av konstnärsmaterial, pysselgrejer, papper, metall, plastsaker, tändstickor utan tändgrej som man kan bygga med osv osv osv. Blev såklart sugen på att köpa deras största pannå och måla en tavla. Men M säger att jag ska måla en liten först så projektet säkert överlever.

Såg en tavla igår på Jan Menssens galleris sida på Facebook. Blev mycket förtjust. Ska kanske måla av den istället för Klimt. Jag vet inte. Kanske ska börja med nåt som känns lättare? Eller börja måla den blyertsteckning jag redan gjort för ett halvår sen?

Anyway, här är lite inspiration. Den ser lite ledsen ut, men jag skulle måla ögat rakare och använda lite gladare färg nere till vänster. Ser ut som notlinjer och f-hål.

1 kommentar:

Villeosagamamman sa...

Jag köpte ett trepack ganska stora pannåer på Claes Olsson för två månader sedan. Satte i att kladda av hjärtans lust med akrylfärg och lite varjehanda. Hur lätt som helst. Två tavlor till vardagsrummet har det blitt so far. Och utan illa dold blygsamhet kan jag säga att de är skitsnygga. Akryl är så lätt att måla med, bara att måla över om nåt inte blir som det ska.
Men mitt tips är att go large med en gång. Måla stort! Och tänk inte så mycket. Kör på!