ME i medierna

Även om det sällan kallas ME i medierna (utan kroniskt trötthetssyndrom) har det ändå poppat upp artiklar i två medier på en vecka nu. Och inga av dem hade felaktig eller missledande information! Först testet i Expressen som jag tipsade om härom dagen, och nu idag i Vårdguiden som kom i posten (man kan också ladda ner den här). Verkligen inget djuplodande, men korrekt och informativt. Det gör mig glad. Dessutom togs det typiska biproblemet upp: Att trötthet är en skamlig känsla och att man nu dessutom måste bevisa att det är sjuk man är, inte bara lat. Och detta utan diagnostiskt blodprov...

Hur som helst är jag glad att det skrivs i media om ME, och skrivs på ett bra sätt.

Fast jag undrar ändå om jag är extra trött på grund av mer migrän eller för att jag tagit ut mig med aktiviteter/träning. Jag vet fortfarande inte om det är rätt att cykla en minut även om jag inte orkar. Önskar givetvis att jag hade alla svar, svart på vitt, som ett allergitest på armen -- inget, reaktion, reaktion, inget. I framtiden kanske.

1 kommentar:

Stina sa...

Malou pratade i Efter Tio med en kvinna som jobbat inom vänsterpartiet och för några år sedan fått diagnosen ME. Såg du det? Det var någon gång i början av veckan. Finns kanske att se på nätet? Hon pratade också med någon professor eller nåt som själv hade ME men blivit symtomfri (tyckte jag bestämt han sa!) tack vare nåt slags vaccin..?? Men jag tror inte det fanns längre? Går inte att hänga med på allt med en tvååring som kutar runt i rummet.. Du kan ju kika på det om du vill.