Tårta för folket

Det verkar inte bättre än att Mikael och jag faktiskt inte är inbjudna till Prinsessbröllopet. Idag fick vi bara post från Postkodlotteriet, Lantlif och Råd och rön. Ingen inbjudan här inte. Men rätt ska väl vara rätt, vi är inga såna rojalister och/eller bidragsgivare att vi förtjänar att få komma.

Men nu kan vi och alla andra som inte heller är bjudna i alla fall äta tårta. (Det kunde vi ju inte annars...) Den särskilda bröllopstårtan till folket ska visserligen inte bli samma tårta som på bröllopet -- allt de har gemensamt är att de är vita. SvD rapporterar: "Alla konditorier och bagerier som vill får sälja tårtorna. Kravet är dock att de pryds med en guldfärgad krona. Den köps in för tio kronor och intäkterna ska skänkas till kronprinsessparets bröllopsstiftelse.

Två miljoner kronor hoppas man Folkets bröllopstårta ska inbringa, vilket skulle betyda en försäljning av tvåhundratusen tårtor."

Sicken affärsidé. Nu ska inte bara Bernadottes egna pengar och våra skatteslantar betala bröllopet. Nu ska de håva in två mille på tårtor också. Det skulle M och jag ha gjort. Då hade vi bjudit alla släktingar och både vänner och bekanta och halvokända till slottsmiddag. Jag var ju inne på att hitta en sponsor till bröllopet, men fick ingen sån god idé som att sälja tårtor.

Folkets bröllopstårta är i alla fall bakad på mandelbotten och fylld med jordgubbskompott, vaniljmousse och mandelkrisp. Låter gott. Och visst är den fin, tårtan. Somebody's laughing all the way to the bank.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tårtan låter jättegod! Ska absolut köpa. Men du missuppfattar vart de tio kronorna går. De går till parets bröllopsstiftelse som är en välgörenhetsstiftelse de startat inför bröllopet. Tanken är att man kan sända pengar dit i st f presenter till brudparet (de önskar sig bidrag till stiftelsen, inte fina prylar!). Stiftelsen ska sedan via bidrag främja god hälsa och motverka utanförskap bland barn och ungdomar i Sverige. Bra va?!

AL sa...

Trodde du att de skulle gå till själva bröllopet? Hahahaha! Skönt att även solen har fläckar..