Midsommar

Jag har brukat sluta fira midsommar. Singel och sjuk och midsommar är ingen bra kombination. Jag brukar lägga ner hela konceptet midsommar -- det blir bara en enda stor press på att leka att man njuter. Och dessutom att vara ute i solen, eller om det inte är nån sol så fryser man istället. Bägge lika illa. Och här uppe har jag inte känt så mycket folk att det har varit roligt på Tyresta. Ni hör att det inte har varit min favorithelg.

Men i år, vilken midsommar det blev!!! Mikael hade tagit med sig en meter kött, typ en fläskfilé (fast jag kan inte tänka mig den gris som bär omkring på en hel meter filé, så jag tror att det måste ha varit något annat kött) som han grillade med den äran. Sen åt vi potatissallad till och drack min nya favorit Fanta Exotic. Vilken måltid att äta ute i det fria! Och vädret var sagolikt. Alldeles lagom varmt för att det skulle vara perfekt i skuggan. Jag hittade skugga igår på Tyresta och där ställde vi upp min Baden-Baden och hjälp vad jag njöt. Vinka till folk, en del kom fram till min "tron" och pratade en stund, och jag struntade helt i stångresning och dragkamp och bara satt och hade det skönt. Mikael gick på grönbete emellanåt och hittade Jonte som åt upp våra rester. (Fotot är inte från Tyresta. Hörde att pålen svajade lite. Pisa, Österhaninge kyrka, m fl.)

Och idag har det regnat och är bara 16 grader. Det var snällt av vädergudarna att hålla undan det vädret tills idag.

Och förresten har jag fått sommarens första färg. Har ju i princip inget läge mellan vintervit och rosastekt, men jag blev i alla fall inte så bränd att jag fick feber. Man ser fortfarande klockan på armen, fastän rodnaden har lagt sig.

Sen vi hade kört lite folk hit och dit lade vi oss tillrätta i soffa och fåtölj och såg på TV en liten stund. Sen gick Mikael och la sig, och jag läste ut boken jag hade börjat på samma morgon. Och så tullade jag lite på barnens godis.

Ingen sillrumpa, ingen jordgubbstårta, men ändå var dagen så perfekt jag kan önska mig. Nyckeln ligger nog i att göra som man själv vill. Och det varierar ju. God fortsättning, folk!

2 kommentarer:

Karolina sa...

Låter som härlig midsommar! Jag önskar jag hade varit där på Tyresta med er. Vi kommer vecka 28, jag hoppas vi ses då!

Anja Olergård sa...

Ja, vad roligt! Vi ses då.