Blåbärsmuffins

Visst låter det underbart gott med blåbärsmuffins? Ett "Pavlovs-hund"-ord.

Vi (inte jag, men typ Mikael, tror jag) gjorde blåbärsmuffins i söndags eftersom vi hade fått en mix från Beth & Johan och man bara behövde tillsätta vatten, vilket i princip var vad vi hade hemma. Mikael hade varit och seglat i tre dar och vi hade före det inte gjort riktig handling, så middagen blev helt från skafferiet (jag var stolt över mig själv för att jag fick till en hel middag med alla kostcirkelns delar bara från skafferiet/kylen/frysen), alltså även efterrätten.

Men vi fattar nog inte hur man använder blåbärsmuffins i USA. Johanna sa att hon brukade äta det till frukost. Och de var inte så söta som våra muffins brukar vara, vilket tydligare talar för att de är frukost, inte efterrätt.

Dessutom blev Mikael lite mobbad för att han hällde smeten rätt i muffinsplåten utan att stoppa i muffinsformar först. Inte förrän idag blev den formen diskad, kan jag säga. Fast nu var det superenkelt eftersom den har stått i vatten en halv vecka. Ja, vi har bytt vatten med jämna mellanrum, vi är inte hur läskiga som helst. Men tydligen gör man också så i USA att man inte använder pappersformar. Så korkat.

Och Johanna fångade allas åsikt när hon först av alla tog en bit och sa nåt i stil med: De var ju inge goa. Och det var de verkligen inte! Stackars Bettan, sicken värdelös present :) Men vi älskar henne ändå.

Alla bilder från Smitten kitchen. Där finns också recept.

Inga kommentarer: