Så bortskämd idag!!

Idag fick Mikael lite tid över när han skulle jobbat, så han frågade om jag ville till Farsta centrum. OM jag ville! Jag har behövt köpa behå hur länge som helst (har suttit och sytt fast hyskor med nål och tråd ett par gånger på min bästa...) och idag blev det köpt två stycken. Bra. Lindex brukar kunna ha behåar som jag gillar. Däremot hade de inga kläder som ens såg värda ut att titta på. Vi gick vidare till KappAhl, där jag provade sex behåar. Började bli lite trött vid det här laget, så Mikael erbjöd sig att förutom att hänga tillbaka dem på galgen, också knäppa på mig dem. Där stod jag med armarna hängande och blev uppassad. Suveränt! Och han bar alla kläder jag skulle prova, och kassarna med det jag hade köpt. Sen sade han till mig att vila med jämna mellanrum (själv tänker man inte riktigt på om man börjar flämta av anfåddhet efter att ha knäppt på sig för många plagg på raken). Fantastiskt. Om det är så det går till att shoppa kommer jag nog att kunna göra det fler gånger :)

KappAhls behåar tyckte jag var rätt värdelösa. Inte rätt stöd för damerna. Nån satt väl OK, men om jag bara neg lite lätt började damerna bölja sig. Nä, inget stöd.

Däremot hade de massa kläder jag tyckte om! Det slutade med att Mikael gick och bytte storlek på flera av de provade plaggen, fick en expedit att gå till lagret för att hämta en tröja, och sen hängde tillbaka det som inte skulle köpas. Köpte ett par svarta vahettere, leggings. Sköna som pyjamasbyxor! Och sen köpte jag toppar för resten, kanske fem eller sex stycken. En mörkcerise jerseytopp med fina puffärmar, två blommiga (en i grått och en i svart, med mörkcerisa stora blommor, typ, den ena med lite asymmetriskt hängande fåll, bägge med puffärmar), en skjorta i randigt med kråsbröst som blir perfekt till jeans, en svart jeansblus som såg "designad" ut om ni fattar vad jag menar med det. Typ sådär som att nån dansk hade gjort den, till skillnad från en vanlig jerseytopp som ser helt odesignad ut. Mikael plockade fram den och jag var motsträvig, för det var några metallbrickor fastsydda över bröstet som förde mina tankar till nitar (huvva), men den var jättecool på, med fyrkantiga fickor fram och dragband längst ner. Sen minns jag inte mer.

Väl framme i kassan skulle M göra en snabb gissning och trodde att jag hade köpt kläder för 1600:-. Tilläggas ska då att han varken hade full pejl på hur många plagg jag hade eller vad de kostade. Totalsumman blev 1679:-. Han får bli prisgissarproffs.

Och nu ska ni inte tro att jag håller på så här särskilt ofta. Kan inte komma ihåg att jag har köpt nåt alls utom mat på ICA på säkerligen ett halvår, antagligen bra mycket mer än så. Nästa steg är nya skor, för de vanliga svarta vår-/sommar-/höstskorna börjar bli lite slitna i sulan. Känner mig lite för nära marken under höger trampdyna, så de sjunger nog på sista versen. Men skorna är över tre år gamla och kostade mindre än 200:-, så det var ett bra köp. Jag har tyvärr fått inte bara större kropp än förr, utan även en storlek större i skor. 42 är hemskt mycket svårare att hitta damskor till än 41. Kanske köper jag några skor på La Redoute, där de har till och med 43 och 45 i vissa damskor, har jag sett. Även om det nog räcker bra med 42.

Och så ska jag skaffa ID-kort. Det är på tiden. Jag har bara hetat Olergård i 11 1/2 månader...

Sist åt vi italienskt (men inte så värst märkvärdigt), och sen åkte vi i 130, minst, hem till VH via Jonte, som vi hade lovat att hämta och gjorde så vid nån busshållplats på vägen, och så lämnade vi bilen till mamma och pappa. Mikael hade tagit miste på tiden, så pappa ringde två gånger och lät nervös och stressad. Hoppas inte att de missade nåt tåg -- de ska ju på sensommarsemester till Abisko med tre amerikanska par.

Jag fick i alla fall skugga solen med handflatan idag, och hade inga strumpor på mig i skorna. Idag var det lite sommar igen. Sen får vi väl åka på restresa om vi har mer sug efter sol. Ska genast kolla om de har nåt trevligt på Ving.

Inga kommentarer: