Slutet på Twilight-sagan

Igår lade jag tillbaka Ellens bagagekvitto från Peking-Tokyo-flighten och de två taxikvittona från Peking i Twilight-boken, där de alltså låg när jag började läsa den. Sammanfattningsvis var kvittona intressantare läsning...

Jag kom till sid 206 och bestämde mig för att ge tillbaka boken till Ellen, utan att ha läst färdigt den. Jag kollade lite i slutet, när det var nån ond typ som ville förgöra Bella och Edward såklart räddade henne. Sen läste jag avsnittet ur nästa bok i serien, som stod i slutet av boken. Bella vill visst bli vampyr så att de kan vara tillsammans för evigt. [Ojdå, spolier alert, a little late...] Vem bryr sig, inte jag.

Jag är för gammal för Twilight. Hade jag haft en tonårsdotter hade jag kanske kunnat tänka mig att se nån film med henne, och hitta många saker att diskutera med henne, t ex varför är Edward så sur och tjurig, ofta utan anledning? Det är inte en drömman. Eller Äkta kärlek är inte när man döööööör när man är ifrån varandra. Det är äkta förälskelse. Och Att det pirrar när man hör hans namn är inte en förutsättning för ett lyckligt äktenskap, eller än värre, det man bygger äktenskapet på. Det är bara en romantisk känsla som kanske eller kanske inte varar livet ut.

Och det pratas mycket om att boken teaches abstinence som till viss del, sägs det, har försvunnit från filmerna, men jag har inte läst nog för att märka nåt sånt budskap.

Men å andra sidan måste jag ge författaren en enorm eloge för hur hon verkligen har hittat in i tonårshjärnorna. Det där att alla i matsalen stirrar för att hon kommer in med en kille, det är bara så tonåringar tänker och reagerar. Vid flera tillfällen himlade jag med ögonen åt det som var skrivet, på samma gång som jag insåg att jag själv nog har varit sån en gång. Så huvudet på tonårsspiken!

Men sammanfattningsvis iddes jag inte läsa hela boken.

Fast mamma står å andra sidan inte ut med ens Pride & Prejudice.

Så det finns olika smaker här i världen, inte bara äpplen. Heja fruktsallad. Låt mig bara slippa Twilight, så blir jag nöjd. Och jag tänker verkligen inte läsa tvåan eller trean, ens om någon får för sig att hävda, eller svära vid allt som är heligt, att de är såååååå mycket bättre.

Ska till biblioteket imorgon och plocka upp några mordböcker. För vuxna. Sånt faller mig mer på läppen.

Twilight, you're out, but thanks for playing.


Källa: Pop Art UK

2 kommentarer:

PERNILLA sa...

jag höll ut till sidan 257. inte min grej för fem öre. jag tror faktiskt inte jag gillat den även om jag var 15. det händer för lite. tur att det finns fruktsallad!

Felicia sa...

Hej! Fin blogg! Besök gärna min! Twilighteclipse.blogg.se