Tvillingarna 1 1/2 år

Död och långsam förruttnelse till den elake svensk som stal mobilen på Newark där det fanns masssssssssa foton och videor av tvillingarna. Jag säger inget mer om det. Jo, säkert säger jag nåt mer svavelosande om det sen...

Men vi har hört om dem, och det var trevligt!

Till exempel kan meddelas att Bella fortfarande är väldigt social och har svårt att lägga sig på kvällarna för hon inte vill missa nåt. De har sagt att hon inte får komma ut ur rummet när hon väl har lagt sig, och det lyder hon, så nån kväll stod hon och krafsade på nåt på insidan av dörren.

Bella är däremot inte jätteintresserad av att prata. Hon kan bara säga två ord: mom och bada. Däremot går hon omkring hela dagarna och bubblar, men ingen förstår henne. Hon är också fysiskt lite vild och springer omkring med armarna över huvudet.

Som parentes kan nämnas att det oftast har varit Mia som har varit intresserad av att Skypea, medan Bella mest ränner omkring. Det har kanske blivit så att Mia på grund av sin dåliga syn har ett rikare inre liv och kan sitta still och ändå ha roligt, medan Bella inte kan låta bli att upptäcka världen.

Mia, som är längre än Bella vilket är väldigt ovanligt för tvilling nummer två, kan däremot cirka 20 ord. Hon blandar engelska och svenska hej vilt, t ex mom och papp, hund och duck. Hennes syn tror jag förklarar att hon inte ville gå lika tidigt som Bella. Men hon ramlar inte på saker och går inte in i väggar eller så. (Fast om det är leksaker överallt på golvet, som det blir trots städning fem gånger om dagen, så blir hon lite försiktig/tveksam.) Läkaren säger att hon kan få glasögon när hon fyller två. Hon måste bara kunna inse sambandet mellan glasögonen och att hon ser bra, och inte slita av sig dem hela tiden. När hon läser sätter hon boken vid näsan, och likadant när hon äter och ska se vad det är för mat.

Som ni förstår av att Bellas enda andra ord förutom mom är bada, så är de badnymfer bägge två. Ellen hade köpt några bedårande baddräkter till dem som vi är ledsna att vi inte fick se foton av dem i. Grr. De har några olika pooler i sitt bostadsområde och de älskar visst att vara där. Badvakten hade skrattat så han tjöt när Mia kom upp ur vattnet och blev kall och huttrade osedvanligt ljudligt. (Det fanns det en video av... Grr.)

De leker också bra med varandra. När jag var liten drömde jag alltid om att ha en tvilling. Om man kommer överens så måste det vara en härlig trygghet att ha nån älskad person nära sig, och en lekkamrat till hands at all times. Hur som helst, de leker bra, men ibland kommer de på på samma gång att de vill ha samma leksak, och börjar bråka om den. Då ropar Bettan: Share! Vissa saker lär de sig säkert tidigare än ensambarn.

De har också nån musikleksak och när man sätter på den börjar de dansa. Mia dansar som Stevie Wonder, från sida till sida, medan Bella dansar genom att böja knäna, d v s uppåt och neråt. Det fanns det också en video på... Det måste se jättekul ut. Har sett nån video på Facebook med när de tittar på Fred Astaire och Ginger Rogers och börjar dansa. Det är alltid ett välkommet videotema -- småbarn som dansar.

Så musik och böcker är deras favoritgrejer. Det låter som en perfekt blandning av Angerosa och Klarin. För övrigt är Mia fortfarande en äktsvensk Klarin, dock lite blondare än vi andra, det lilla mesiga korta hår hon har. Vi får se om hon får mens innan hon börjar gymnasiet. Bella däremot är sann mot sina italienska gener och har riktigt tjockt och långt italienskt hår. På nåt foto (grr!) såg hon nästan ut som om hon var 5 år. Hon blir nog brådmogen på alla övriga sätt och vis också. Men man vet aldrig säkert!

Just nu kommer jag inte på något mer. Men det är nåt av det bästa jag vet, att höra ALLT om tvillingarna. Jag är sjukligt intresserad av minsta detalj! Och ni kan ju scrolla, så det är lugnt.

Inga kommentarer: