Mer om Sicilien

Ellen visste i huvudet att det finns två grenar i Palermo, och jag lyckades hitta på den italienska hemsidan för kyrkan (men inte på den engelska meetinghouse locator...) att det finns ett dussin grenar på Sicilien. Plötsligt fattar jag att ön är större än jag trott, och mer välbefolkad. Hade sett för mig hur det skulle vara lite gullig landsbygd bara, med 60-80 000 invånare. Inte precis, särskilt när bara huvudstaden i regionen har 1,2 miljoner invånare.

De närmaste församlingarna verkar i alla fall vara två i Palermo och en i Mistretta, som jag har lurat ut ligger cirka tre mil österut från där vi ska bo. Vart vi verkligen åker blir beroende på vad vi får tag på för transportmedel (bil och/eller skoter) -- eller om vi tar tågt in till Palermo, för Ellen säger att bilkörningen i Milano är rena övningskörningen jämfört med Sicilien. Trots att pappa körde som, i sina ögon, en biltjuv, tutade de på honom och gjorde fula gester för han var för långsam. I Milano! Ellen säger att de tutar och svär om man stannar för rött... Låter inte lockande att köra i det (Mikael) och samtidigt leta på en okänd karta (Anja). Utan att få en whiplashskada. Undrar hur dyrt taxi är... Jag hatar att läsa kartor. Är så värdelös på det, särskilt när man är stressad (som man ofta är när man inte hittar).

Hur som helst, det verkar som om alla sakramentsmöten börjar 10:50 och håller på till 12. Men Ellen sa att vi inte ska komma i tid. Hon hade en kollega på mission som berättade att om kyrkan börjar 10:50 så kanske grenspresidenten är där fem i halv. TOLV. Och mötena börjar ett tag efter det, så 11:50 verkar troligare som starttid. Eller stämmer det inte längre när de har haft söndagsskola osv före? Eller är allt försenat en timme? Jaja, vi får se. Vi kanske kan hitta telefonnumret till några missionärer i telefonkatalogen, för dem borde man kunna tala engelska med. Annars står ju missionskontorets telefonnummer på hemsidan.

Det här blir hur som helst ett äventyr utan like!

Inga kommentarer: