Nobelmiddagen

Dukningen












Här finns recepten till hela nobelmiddagen. Om ni vill spendera en vecka i köket, antar jag. Svt har en smockfull hemsida ägnat åt all things Nobel.

MENY
Anka i press med vinteräpplen, pumpa, ättiksgrönsaker och kryddig gelé
Pressad anka låter sådär. Min smak är väl lagom raffinerad, eftersom jag till och med hade föredragit en gammal hederlig skagenmacka. Men det kanske smakade gudomligt fast det inte låter så märkvärdigt.
 










Tryffelstekt piggvar med vintersallad på kantareller och oxsvanstryffelsky
OK, jag vet att tryffel är dyrt så där börjar vi bra. Piggvar är en fisk, som kanske smakar som svärdfisk (köttig fisk liksom, ser det ut som i allafall). Men en potäta var väl snålt :)











Len mjölkchoklad och apelsinbavaroise smaksatt med gammeldansk bitter serveras med apelsinsallad
Skippa spriten så faller jag pladask. Snygg chokladrulle.











Efterrätten serveras väl alltid med tomtebloss tror jag. Det är i alla fall häftigt.
 










Svt-programledarna från vänster i bild: Victoria Dyring, John Chrispinsson, Karin Hübinette och
Kristofer Lundström. De brukar ha intressanta intervjuer med olika folk, som jag brukar uppskatta väldeliga. Men nu i efterhand orkar jag inte sitta och forwarda på svtplay. Sorry, men i år missar jag det. De är i alla fall grymt snygga! Vilka små fina midjor. [Vill ha...]

Men vem Ebba von Sydow och söte Fredrik Skavlan arbetade för begrep jag aldrig, om ovanstående var svt-folk. För i alla fall Skavlan går ju också på svt? Snygga är de i alla fall, också. Det verkar som om folk i allmänhet har fattat att man går till frissan klockan tolv på nobelfestdagen och tillbringar timmar i proffsens händer (och spenderar tusenlappar på siden och juveler, inte att förglömma) om man vill se comme il faut ut.
Här är fru pristagare Ruth Edwards, medicin, som ser lite avig ut. Hon verkar inte ha gjort nåt annat än tvättat och kammat det lite bångstyriga håret. Kunde hon inte ha fått ett förskott på prispengarna så hon kunde fixat till sig lite? Man måste faktiskt inte se tråkig ut bara för att man är intellektuell. (Fast håret ser i alla fall rent och glansigt ut.)



Och jag får förstå om folk inte har ett vintage Dior hemma i byrålådan (som Ebba). Ska inte fnysa åt folk som handlar smycken på Glitter. Såna som mig själv, då.

Sen måste jag säga att på nåt kort jag såg var blommorna på honnörsbordet lite fjuttiga, men på de här ser de urvackra ut. Som en sommaräng, tror jag nån sa. Det enda jag ångrar med min brudbukett var att jag skulle sagt till att jag ville ha anemoner i. Det är vackert!




Nu ska jag försöka få ordning på några klänningsbilder. Men don't hold your breath. Klockan är ju snart halv ett!

Inga kommentarer: