Shopping! Inte VM men ett litet DM i alla fall

Igår efter Operan kunde jag bara inte stå ut med tanken på att bara åka hem igen, ligga i soffan, sitta vid datorn, tvätta och vara trött. Så Mikael släppte av mig i Haninge centrum och åkte hem och jobbade och kom tillbaka drygt två timmar senare. Jag hade så kul! Och jag gick långsamt och tog många pauser och har inte extra ont idag (fast igår ska vi inte tala om...). Då lipade jag nästan på kvällen och tänkte: Det är inte värt det! Men idag var det lätt värt det :)

Här är vad jag tävlade med (i DM i shopping alltså):

Två nagellack, fast fotot på det andra försvann. Ett billigt H&M-märke och ett riktigt. En hundring för två, med andra ord.

En svart mössa. Den kostade bara 10:-, så fast jag lär ska ha fått en specialdesignad mössa av Ellen i julklapp (den har bara inte kommit än -- fortrfarande?!), så kunde jag inte motstå den här. Den hade en garnblomma på som var lite sådär, så jag köpte en läckrare svart blomma och en hudfärgad/rosa dutt med fjäder på. Det verkade som en bra idé i affären, men nu börjar jag bli tveksam.

Så köpte jag en deodorant också. Den var faktiskt billig. Brukar bara köpa nån i mataffären annars, när den tar slut, så nu har jag en extra på lager. Det känns vuxet. Fast jag älskar den jag har nu, som luktar syrén (är nån rexona mot fläckar på svarta kläder tror jag). Och foto på den nya måste jag ha deletat av misstag. Men ni kan nog tänka er hur den ser ut. Det är en stick, om nån undrar. De är dyrare men de räcker i gengäld längre än roll-on, enligt min ödmjuka mening.

Sen köpte jag ett svart halsband med kulor/pärlor, samt en svart blomma med krimskrams på, som jag ska sätta på halsbandet. Man kan vira halsbandet ett eller tcå varv, vilket som behagar. Om man köper ett halsband med blomma på kostar det det dubbla. Jag är smart.

Var också lite slösaktig och köpte en ny klocka! Men halva priset för 200:- är inte så magstarkt. Jag ville ha en modernare, större, och i sanningens namn är jag lite för tjock för den jag har, så den sitter klistrigt mot handleden efter ett tag. Denna är lite lagom modern. Jag frågade expediten om jag hade missat nån mer som jag borde prova -- en modern klocka, men inte hypermodern eftersom jag ju är 40. Då fick hon tefatsögon och sa med inlevelse: Va? Det hade man aldrig kunnat tro. Made my day. Ljug går hem, alla gånger :)


Verkar ha slarvat bort ett par handskar också, svarta mocka med foder. Men eventuellt har jag slängt dem för att jag hade förstört dem (när de var helt nya gick jag en skogspromenad med Mikael och blev så till mig att jag lyfte upp en gren från marken och handskarna blev aldrig mer sig lika). Så jag köpte ett par skinnhandskar i en skinnaffär för halva priset (såklart). 149:- var billigare än dem på H&M, och kvaliteten är nog bra mycket bättre på mina.


Sen skyndade jag mig till utgången vid blomsterbutiken och Sabis, men Mikael hade inte kommit, så jag gick tillbaka in och köpte öronproppar på Apoteket. De har gjort om dem i ena änden och jag ser fram emot att prova. De oranga skyddar bäst mot ljud men är också svårast att stoppa in ordentligt. Nu kanske de har gjort dem bättre, det ser så ut i alla fall. Hurra -- öronproppar! (När man inte shoppat på länge räknas allt!)

Sen skulle jag också hämta ut fler sömntabletter. Jag har gått ner från 2 till 1 (egentligen från 4 till en) men i jul och nyår har det varit så mycket som har stört mina rutiner att jag har behövt ta 2. Men läkaren hade inte skrivit "1-2 tabletter" i doseringen på receptet utan bara 1, trots att 1-2 är ordinationen, så jag fick betala dem själv eller vara utan tills nån gång i februari. Jag fick bytt dem mot en billigare sort så det blev bara typ 60 spänn, men jag blev ändå irriterad. Mikael kommenterade att det verkar som om det blir fel på nåt av mina recept varje gång jag går till doktorn och får nya, och det stämmer. Då var det faktiskt lättare förr, när man fick med sig den där gula lappen och kunde kolla på plats att allt var som man hade kommit överens om. Här är i alla fall mina bästa droger.

Inga kommentarer: