Bokrea

Idag började bokrean (till exempel på Bokus). Det har väl ingen missat. Jag har alla böcker jag behöver och ett fullt bibliotek härligt nära.

Men idag fick jag ändå en rejäl dos böcker! Mina besöksväninnor (vi har ett system i min kyrka där alla har några som kommer en gång i månaden och antingen lämnar ett andligt budskap, hjälper till, eller gör nåt roligt tillsammans. Suveränt!) kom förbi och lämnade 14 böcker (plus en jag redan läst) som jag får låna! Man lånar ju på biblioteket också, men det roliga med det här är att detta är 14 helt annorlunda böcker än de jag normalt hade lånat själv på bibban. Förutom den jag redan hade läst och en bok om Kay Scarpetta, som jag älskar. Men de andra kommer att bli nya erfarenheter; några kända författare och böcker man borde läsa, några jag har hört om och blivit nyfiken på, och några livsberättelser som verkar både fasliga och fascinerande. Underbart! Jag ser så fram emot att läsa dem. Åååå, vad jag är glad!

P.S. En bok som finns på bokrean och som jag också hörde om idag är Umberto Ecos Foucaults pendel, som vinnaren i "Vem vet mest" rekommenderade. Hon var bibliotekarie med särskild passion för italienare. Ecos mest kända är väl annars Rosens namn, men även Om skönhet och Om fulhet är väl närmast klassiker vid det här laget. Just "Foucaults pendel" lockade hon läsare med: Om man gillar Dan Brown...

Inga kommentarer: