Min näst största invändning mot dagis

(Min största invändning är att små barn behöver sin mamma, eller åtminstone nån av sina föräldrar. Kan man inte kissa själv och prata, behöver man en tolk hos sig.)

Läst hos Vuxna människor har inte hamstrar:

Charles och jag har varit hemma idag. Jag har suttit lite i karantän och eftersom han också var lite lös i magen igår, höll jag honom hemma för säkerhets skull.

Så idag när vi hämtade Julius på eftermiddagen fick jag höra att barnen inne på Charles avdelning hade kaskadkräkts till både höger och vänster idag, och på eftermiddagen var det bara fem barn kvar där inne.

Känns ju bra att lämna in Charles till det i morgon. Lite som att slänga in en handgranat i rummet där de sover middag och hoppas att den inte smäller.



P.S. Alltså, jag är inte emot dagis som så. Bara emot långa dagar, bebisar utan mammor, och ovalfriheten i hela institutionen. Dagis behövs, men man kanske inte måste lämna en bebis där mer än dess vakna dagstid? Kan man inte få välja själv, och kan det inte vara OK att tycka att man hellre vill "passa" sina egna barn de första åren?


Igår var det tydligen hemmamammadebatt på Kvällsöppet. Försökte se det igår, men då fanns avsnitt 6 inte ute än. Nu kan man se det, men M jobbar så jag väntar tills jag inte stör honom. Kolla in programmet här, och läs här vad Gunilla Olsson har skrivit angående hemmafruar. Hon är grym!

1 kommentar:

AL sa...

åh vad jag inte ens orkar med det den här debatten. skilda åsikter är en sak. men debattargumenten är så oinformerade att man inte vet var man ska börja. bara ordet hemmafru. så mycket olika och så mycket missvisande som läggs in i det begreppet. det går inte. nånstans måste man börja om. kalla det något annat, hemmaarbetande kvinnor eller nåt. för du kan vara hemma utan att vara fru, utan att vara mamma, ha ngn som gör RUT-jobb åt dig eller göra det själv. suck på onyanserade sammanklumpningar.

jag är lite anti-idag. märks det i kommentarerna? jag vill jus sprida glädje....

oh well. Glad Torsdag!