Lånade barn

Idag satt vi bakom familjen Stephenson. I hade (ny?) snygg klänning och hennes man är ju engelsman och har alltid rätt krispiga svidar, och skor. Men finast var Serena. Hon log och skrattade, mned nappen i munnen. Efter ett tag bad Mikael att få låna henne. (Man blir ju så extra kär i sin man när han har en bebis i famnen, och frivilligt dessutom!) När M håller en bebis ser ungen alltid ut att väga max 350 g. När jag lyfter en bebis stönar jag typ.

I alla fall, Serena var nöjd utan napp och utan mamma. Hon tittade intresserat i min väska och sög på läppglanstuben. Hon satt hos mig en stund också, och det var gött att hålla en liten bebiskropp. Hon har helt underbara armar! Feta och goa och jättemjuka. Jag berömde henne för dem. Sen tröttnade hon och ville bara till mamma. Men vi kanske får låna henne igen!

Sen hade vi andra barn till låns, fast det var väl lite mer än lånade, i alla fall för Mikaels del. Det var alltså hans egna, om jag fjantar mig för mycket.

Det är förresten definitivt vår nu. Nämligen därför att:

1) Jag har två nätter velat ha ett lättare täcke. Sommartäcke = vårkänslor.
2) Jag ville klä av mig när jag stod vid spisen. Inget porrigt alltså, men det var varmt! Givetvis klagade jag lite för Mikael och sa att jag nu kommer ihåg att den här årstiden är den där man blir för varm när man lagar mat.
3) T tog av sig koftan. Har väl aldrig hänt att han har varit varm. Där ser ni att det blir varmt vid min spis!
4) Jag klev ut på balkongen och blev underbart sval ett ögonblick. Första gången sen i höstas.
5) Jag tog inte ens med min handskarna och höll jackan i handen.
6) Mikael sa att det var skönt att äntligen gå utan jacka. Han är alltid en årstid i förväg -- på vintern har han gått med sommarjacka, och nu när det är vår går han helt utan jacka. På sommaren skulle han gärna vara nudist, om jag lät honom :)
7) Jag gick i finskor, utan att byta om till/från stövlar, till kyrkan idag. Eller gick till bilen, rättare sagt. Och vi har ett halvt decimeter tjockt istäcke bredvid bilen, men jag räknade med att den skulle vara till stora delar bortsmält, så man kunde sätta sig utan fara för ras. Det var sant.
8) Värmen har varit tvåsiffrig idag, för första gången. 10,5.
9) Eventuellt är det här också ett vårtecken: Bagdad är nu uppe i 30 graders värme, rapporterar mamma. Hon mäter allt mot Bagdad.

Så, gott folk, på med vårskorna. (Själv har jag budat på ett par gröna skor med öppen tå och kilklack på eBay. 70 spänn inkl frakt. Hoppas jag får dem för det.)

Själv ska jag till sydligare breddgrader (bonnabygden utanför Lund), så jag kanske till och med får se krokus nån dag i veckan som kommer!

Gott mos!

1 kommentar:

AL sa...

Ja, hoppas skorna blir dina. De var jättefina!