Pastakokning?


Har nu tillbringat en stund på nätet. Försökte hitta ett äkta italiensk beskrivning på hur man kokar pasta, men come fare pasta ger träffar på hur man gör hemgjord pasta, inte på hur man kokar pasta. Orkar inte ta reda på vad koka heter på italienska, men jag tvivlar ändå på att det lättaste av allt och det absolut grundläggande inom italiensk matlagning finns beskrivet på Internet istället för att mamma och moster har lärt en det från det att man är liten.

Hittade ett par amerikanska "recept" som var överdrivet noggrant och detaljerat förklarade, men som ändå saknade det enda jag verkligen ville veta:

Är det väldigt viktigt att man kokar pastan utan lock och på hög värme???

Vad säger ni? Spelar det verkligen nån roll om man har pastan på 12:an utan lock, eller på 6:an med lock? Eller är det gammalt skrock som var sant på 1600-talet när man kokade pastan över öppen eld?

1 kommentar:

Monica sa...

Testa, vet ja'! Sedan kan du tala om hur resultatet blev. Vet i alla fall att om man kokar för mycket pasta i för lite vatten får man tapetklister. Funkar inte. Lock på är också dumt.