"Först så går det upp, så går det ner, så går det upp..."

Igår mådde jag oförskämt bra. Hade somnat vid ett (!!!!!) och sovit nästan 13 timmar. Kunde stå upp "i onödan", var inte slut när jag hade lagat spaghetti och köttfärssås, utan rev frivilligt lite parmesan över Mikaels tallrik, stående alltså. Sen när jag såg på TV märkte jag att jag halv-satt, inte hel-låg. Höll upp huvudet helt utan tvång! Igår var jag oövervinnelig.

Inatt sov jag också lika mycket och också på ovanligt bra tider för att vara jag. Men idag vaknade jag med ont i benen och huvudvärk.

Och så hörde jag ett getingljud från det öppna köksfönstret och jag blev alldeles... påverkad. Och så fick jag reda på att vi ska få höjd hyra från 1 juli (inte hela världen kanske), och också betala en extra månadshyra i oktober respektive april nästa år. En månadshyra är en persons semester för oss, ungefär. Vi skulle åka på sistaminutenresa i september. Jag har ju inga marginaler, vi får se när Mikael kan hösta in några stora sedlar.

Men i alla fall, idag är jag kraftlös, deppig och getingrädd. Och så blir jag stressad för allt och så har oroliga känslor tagit över mig. Jag vill bestämma själv hur mitt humör ska vara! Ingen kul dag faktiskt.

En sån där bra dag som igår har jag inte haft på åratal, så det var såklart helt underbart igår. Men när man sen åker ner i sitt vanliga råtthål är det nästan ännu jobbigare än innan, för man minns plötsligt att det inte måste vara såhär. Usch.

Inga kommentarer: