Nu blir det bröllopsåsikter!

Det börjar bli längesen nu, men det har ju varit kungligt bröllop. Monacos prins Albert gifte sig med sydafrikanska OS-simmaren Charlene Wittstock. Min tid och min ork har inte sammanfallit den här veckan för att göra ett inlägg värdigt de kungliga, men nu kommer det:

Brudklänningen: Lik Victorias, fast faktiskt lite sämre. Sämre passform, tråkigare, mindre klädsam. Och det säger jag inte för att jag är svensk. Fjantigt långa släp har jag aldrig förstått mig på, men okejdå, om man är (blir) kunglig...

Helvitt på mannen är lite gay, men jag antar att det är somrigare. Gillar inte heller helvit bukett, men det ska det visst vara om det är riktigt högtidligt.

Inte ser han ut som Europas player no 1. Och värst vad ringen var tunn. Kanske nåt katolskt som jag inte begriper mig på. Ringningen är i alla fall fin och lagom livlig i sin assymetri. Och faktum är att den forna OS-medaljören i simning inte ser grotesk ut på nåt sätt utan riktigt slank och välproportionerlig.

Totalt lyckad bild. Slöjan ser underbar ut, som ett hav av vitt bara. Hon ser väldigt vacker ut också, fast lite för allvarlig kanske. Men som sagt, bröllop är ju egentligen det seriösaste som finns! Eller åtminstone är äktenskap det.
Brudgummens systerdotter Charlotte Casiraghi. 11 år gammal i figuren. Klänningen gör inte saken bättre. Den har hon haft i garderoben sen hon verkligen var 11. 80-talet ringde och saknar en klänning...

  Svart nätflor och nån sorts blomdiadem? Money can't buy taste.

Prinsessan Madeleine. Full pott för hårdutten med modig fjäder, glittrigt skärp och fin ringning samt filmstjärnehår. Klänningen kunde varit 5 cm längre, det hade sett mer unikt och värdigt ut.

Skorna är också snygga. Och hon håller väskan fint, så att figuren kommer till sin rätt. De kanske lär ut nåt på den där prinsesskolan i alla fall.

Mary av Danmark. Fyrabarnsmamma tror jag bestämt. Grymt snygg kvinna, klassisk, cool färg men klänningen och hatten passar inte ihop färgmässigt. Det finns inget som binder ihop dem. Och hatten är inte snygg till nåt, inte ens på favoriten. Sorry.

Mette-Marit av Norge. Sorry, större misslyckande än Danmark. Klänningen ser för vintrig ut, är missklädsam i midjan och bysten ser hängig ut. Men halsringningen och hatten är rätt fina, och passar hennes egna färger, det nordiskt blonda.

 Fast här ser ni hur mycket snyggare en man är i svart än i vitt.

Tydligen har Albert varit ihop med alla, så även Naomi Campbell. Höga poäng för färgen på klänningen och accessoarerna, samt skärningen. Men ser man inte troskanten? Nybörjarfel. Och inte sitter klänningen så perfekt över bysten som man kunde önska. Men ändå, en av de bättre uppsatserna. Supermodell, go figure. Hon borde kunna klä sig, och det kan hon också.


OK, här är den monegaskiske prinsens systrar. För det första trodde jag att det var typ obligatoriskt med nån sorts huvudbonad på kungliga bröllop. Särskilt för familjen och de kungliga. Alla andra har det i alla fall. Hon till vänster, vad hon nu heter (Caroline eller Stephanie, kan inte skilja på dem), ser ut som om hon hör hemma nån helt annan stans än på ett furstligt, katolskt bröllop. Klänningen är för kort, för urringad och helt fel för  kyrkbröllop. Och den andra ser bara för tråkig ut. Fast de kanske inte ville stjäla ljuset från bruden?

Alla Monacos invånare bjöds tydligen på bröllopet. Sympatiskt, lite sagoaktigt. Pernilla Wiberg kan kanske åka skidor bättre än hon klär sig. Jag tror inte kavaj är rätt för ett sånt här bröllop, men det var ändå inte så farligt.
 Tills man ser skorna och längden/snittet på klänningen. Sorry, sämst hittills.

Silvia däremot har en fin färg och klädsamt snitt. Kanske lite för tjockt tyg, men det kommer hon undan med på grund av färgen. Hatten sitter bra också. Höga poäng.

Här är de viktigaste bröllopsgästerna, antar jag. Men jag undrar varför Silvia står närmast familjen? Är vi så viktiga?
Victoria är ju vanligtvis jättesöt. Men här har det slagit slint hos stylisten. Skorna har för mycket platå och ser lite billiga ut, halsringningen är missklädsam (kallas det brottarnacke?) och klänningen ser bara för tantig ut. Fast jag förstår vad de ville med den. Färgen ser fin ut till somrig hy och mönstret skulle se lite glassigt ut. Men som sagt, vad rätt du tänkt, men så fel det blev.

Och för sjutton, det ser ju ut som om hon har gjort håret själv. För allra första gången! Alldeles för sommarflygigt till klänningen...

...och till maken, som är mycket tjusigare än hon den här gången. Men jag gillar att han matchar hennes klänning med slipsen. Så gör Mikael också oftast på söndagarna.

Som sista bild sätter jag in en helt annan Victoria. Svettfläckar. Gulligt. Men annars ser hon nästan fin och påklädd ut. Det kanske är tur att bilden kapas rätt så långt norrut, för jag betvivlar att den klänningen är kungligt smakfull.

Ojdå, det var slut där. Jag har visst varit riktigt sur och inte gett bra kritik åt nästan nån. Om jag måste utse en vinnare var det ändå Madeleine. (Eller så har vi manipulerats att tro det för att TT eller vem det är inte har köpt in bilder av nån som är snyggare än hon...) Med mina ändringsförslag hade hon fått en femma. Och Silvia också. Nästan. Kanske.

Och så ber jag om ursäkt för att jag är så hård. Hade jag träffat de här personerna i verkligheten hade jag nog bländats mycket mer än vad jag gjorde nu, men nu hade jag på mig kritikerglajjerna.

Undrar vad jag ska ha på mig på bröllop? Ska jag vara lika kritisk då...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att läsa, du orkade göra en betydligt längre sammanfattning än vad jag gjorde på min blogg! Pillans skor tog priset, de har jag inte ens sett (kanske cencuerade Aftonbladet dem!? :)

Ha en fin vecka!!
/Aniika (Monnahs yngre syster-yster)

Karolina sa...

Ojojoj hur ska det gå efter Thomas bröllop - kommer du ha sågat alla våra klänningar i ett blogginnlägg? ;)