IKEA

Vi var på IKEA igår. Köpte två förvaringsskåp att ha på väggen ovanför tvättbänken. Kanske kan vi få lite ordning i badrummet nu!

Handtag blir enkla, kantiga, rostfria: Metrik

Dessutom försöker jag febrilt få sålt fotbadet, som jag fick av Mikael i julklapp. Det var hans förslag att sälja det -- jag brukar inte sälja presenter. Vi har ingen plats för det, helt enkelt. Och det är bara använt två gånger, och sen givetvis rengjort hysteriskt noga. Men ingen köper det. Här är annonsen. Ni får pruta så shamelessly ni bara kan, om ni tar det!

Vi hade också tänkt köpa en bunt hallgalgar -- antikfärgat trä med svart krok -- men de var slut. Jag kanske får sälja nån oanvänd jacka och se till att jag inte har hängt tvätt på några hallgalgar, så kanske de räcker ett tag till. Och sommarjackan kan man ju snart hänga undan. (MEN VAR???)

Brödkorg har vi också varit ute efter länge. Var har ni köpt era? Har visserligen bara kolla på ICA Maxi och IKEA, men jag är ju inte den som rantar omkring på stan sådär planlöst och tar gärna emot tips.

Sen skulle vi köpa nya "glödlampor" (eller vad de heter nu för tiden) till sovrumslampan. Det är en kristallkrona av lite ovanligt mått. Liten sockel, tre lampor (finns sex hål, men det är nån som har wired it fel så bara tre hål funkar), men de måste vara rätt korta för att det sitter en stålkant som man måste få in lampan bakom. Och det fanns inga så små lampor. Den enda som var var en nånting nånting som sken med 0,5 W ljusstyrka. Och jag får redan använda ficklampan när jag letar kläder i garderoben bakom dörren så det blir inget med det. Kanske måste vi köpa en ny lampa.

Förresten börjar jag få riktig salivering när det pratas om allt som har med yta att göra. Inte kvadratsmart utan luft och rymd. Köket är väl det enda rummet vi har där saker får plats. Förutom de tre karafferna vi köpte igår. De går inte in i skåpet. Och vi har inte plats för återvinning, och eftersom köket även är arbetsrum för Mikael och datarum för mig, så blir det ändå överfullt. Resten av lägenheten ska vi inte tala om. En vacker dag hyr jag en container och slänger allt som inte har en egen plats. Nej, det gör jag såklart inte. Men på nätterna drömmer jag om skåp, garderober och luft. Inte hjälper det heller att jag har ett 1-2 kubikmeter stort hörn i vardagsrummet fullt med ATT SÄLJA-saker. Men jag ska börja den här veckan, så fort jag är klar med tvätten. Eller nu. Eller så lagar jag middag först (det ska bara bli tonfisksallad idag, om inte alla grönsakerna har dött) och röjer lite på matbordet. Usch, det är så svårt att veta vad man ska göra först, när man vet att energin inte räcker till allt som måste göras! Och det är bara veckor som är tomma i almanackan som kan ägnas åt nåt. Har jag t ex en läkartid eller ett ärende (hämta nytt ID-kort på polisen) så räcker den dagen på sin höjd åt att göra mig presentabel inför ärendet och kanske laga middag. Och nästa dag går åt till att vila, och jag får ha tur om jag orkar laga middag. Det här stressar mig nåt oerhört, att jag ser en miljon saker som borde göras, men att energin är så vansinnigt snålt tilltagen.

Nu för tiden har jag dessutom suttit för mycket vid datorn. Tål inte ens att sitta upp! Blir alldeles illamående och kan inte ens ta med mig ett glas mjölk i farten på väg mot soffan utan måste bara ligga ner, med en gång. Ibland blir jag otålig och försöker göra färdigt det jag håller på med, men jag tror nästan att jag ska spy rätt på datorn. [Jag är inte gravid och vi ska inte ha några barn, så det behöver ni inte fundera på om jag menar. Dessutom mår jag illa på kvällarna, när jag är utarbetad, inte på morgnarna.]

Aaaaargh!

Men nu har jag skrivit så länge att jag varken kan röja på bordet eller skära grönsaker. Får bli vila först.

Men vi gillar IKEA. Igår hade de en stor rullstol, det vill säga att Mikael inte behövde gå böjd för att nå ner till handtagen. Det enda som hände var att han slog benen i påsen med grejer. Få benet i en karaff för varje steg han tar är tydligen en sak han gör för att han älskar mig :)

-------------

Och som sagt, jag blev illamående förut och fick rymma från datorn så fort att jag inte ens hann trycka på standby. Jag brukar alltså inte laga middag kl 22.55.

1 kommentar:

AL sa...

Man kan ju slänga grejer för att få mer plats. Jag gick igenom ekorrarnas eldprov senaste flytten och sen fick vi mer plats. Testa den där containermettoden, eller soptippsmetoden. Oerhört bra.