Inte mitt fel!!

Jag, som är så självutlämnande, har väl berättat att jag har missat en del räkningar på sistone. Nånstans på vägen till betalning gör jag fel, glömmer nåt, och så blir nån utan sina pengar.

Skulle gå in och kolla nåt på mitt konto, har redan glömt vad, och har ett meddelade om stoppad betalning. Hjälp! Inte igen! Och jag som verkligen har ansträngt mig på sistone för att kolla, dubbelkolla och göra rätt! Var beredd på att känna mig misslyckad.

Till slut hittade jag felet. Det saknas 200:- för att bolånet ska kunna betalas. Men jag vet ju att jag förde över rätt summa på rätt datum. Allt var rätt!

Det visar sig att Riksgälden har dragit 200:- utan att säga till. Jag sparar inget där längre, och jag vet inte att det ska komma nån kostnad -- det är ju inte som att de har kostnader för mitt sparande, som betalning på Internet eller VISA-kort. Jag blir inte klok. Men de har tagit 200:- så att bolånet inte blev betalt. Fy bubblan, vad sur jag är. För det var nämligen samma bolån som jag hade försnillat i början av månaden och redan var två veckor sen med. Om jag inte hade gått in nu hade jag inte sett att Riksgälden har försenat det med en vecka till. Nu är bolånet 26 dagar sent. Det känns ju lagom bra.


P.S. Jag skulle kolla om jag fått pengar för ett par stövlar jag sålt. Det går framåt! Ska bara orka sätta in resten på tradera, kläder, accessoarer, lite Iittala, osv. Och hitta telefonen så jag kan fota grejerna! Usch. Ska man fråga på fejan om det är nåns unge som är liten och vig och energisk och som kan hitta min telefon för en hundring? Ser inte fram emot att åla mig under sängen igen.

Inga kommentarer: