Intressanta dagar

Skulle slå upp när det var Fars dag, så jag inte missar det (13 november!). Jag hittade en extremt detaljerad lista över särskilda dagar under 2011 här.

Internationella diabetesdagen är den 14 november. Undrar om det betyder något. Kanske har de forskningsseminarium eller informationskampanjer eller nåt. Jag har aldrig hört talas om det i alla fall.

19 november är det Internationella toalettdagen. Det låter lite knäppt, men innebär: Internationella toalettdagen firas på initiativ av World Toilet Organization den 19 november varje år. Dagen är till minne av alla de personer som lever utan toaletter och en värdig hygien.


21 november är det flera begivenheter: Den 21 November firas sedan 2005 en Musikfri dag, dagen grundades av den förre KLF-musikern Bill Drummond. Bill har startat den här dagen eftersom att han tycker att mänskligheten inte längre bryr sig om musik, den finns överallt och vi tar det för givet. Vi firar dagen genom att inte lyssna på musik under ett helt dygn då vi ska tänka på de artister som skapar musiken åt oss.


Samma dag går Världshejardagen av stapeln. Det fanns ingen länk till det, så jag vet inte vad det innebär, men tydligen har denna dag samma datum varje år. Ska man heja på folk som behöver peppning eller? Bra i och för sig, men hur många dagar ska man ha???


26 november är lite intressant: Det är en köpfri dag. För nåt år sen var det en del folk i bloggvärlden som hade köpfria veckor, månader och till och med år. En dag om året är nog bra att uppmärksamma hur beroende vi är av mataffärer och restauranger och shoppingcenter. Är det nån som stoppar strumpor längre till exempel? Vi kan gott bli påminda om att försöka ta vara på saker lite mer, både för miljöns skull, för ekonomins skull, och bara för att inte vara en slösande människa.



Inga kommentarer: