Allt och inget

Är så allergisk i ansiktet. Knallrödfläckig, torr, läskig. Tittade mig i spegeln innan jag åt risgrynsgröt till frukost. Antagligen ett dåligt val. Hoppas jag ser vettig ut till på nyår.

Är nyfiken på maten på nyår. Känns inte som om jag har lagat mer avancerad mat än färdigt potatismos på veckor. Allt man inte lagar själv är gott. Typ. Men det blir nog inte lever, njure eller blodpudding. Eller fördenskull tunga, hjärta eller lammtestiklar.

Mitt minne är grymt kort. Jag har nämligen glömt av resten jag skulle skriva. Kan väl knappast kalla ovanstående för allt och inget :)

Jo, förresten var det kul att läsa nyordslistan. Hade inte hört talas om alla, i vanlig ordning, och har väl inte precis inlemmat särskilt många av dem i mitt eget ordförråd. Fast jag tror man kan säga att jag tjejsamlar på skor.

Och just det, den där 16-åriga tjejen från Fjärås som försvann från sin internatskola den 19 december och hittades (lokaliserades åtminstone) först igår/idag (?) hade bara hållit sig undan. Hon trodde inte det skulle bli sånt stort ståhej. Hur kunde hon tro att det INTE skulle bli det? Minderårig person hörs inte av under julen? Jaja.

Tulpanerna är fortfarande vackra, men nu stinker de. Inte god doft, som den blåa hyacinten.

Efter nyår åker julen ut. Det ska bara bli svartvitt i köket tror jag. Och så vill jag ha några nya kuddöverdrag till vardagsrummet. Vill å vill. Vill dessutom flytta. Det är mitt zigenarblod och en uppväxt med tusen flyttar som gör sig hörda. Det är så kul med variation.


Inga kommentarer: