Salt?

Nu börjar jag förstå det där med salt i diskmaskinen. Om man har hårt vatten (vilket de flesta svenskar inte har, fast vi har) så behöver diskmaskinen salt. Annars får man för mycket kalk i vattnet och det fastnar vitt på glasen. Känner nån igen att ni har vitt på glasen? Då behöver ni diskmaskinssalt.

Bara ett tips.

Ett annat tips är att inte göra allt i maxhastighet så man tar slut. Sitter här och svettas för att jag har klätt på mig, borstat håret, tagit av lakanen och satt igång tvättmaskinen, vattnat blommor, hämtat posten, plockat i och ur diskmaskinen samt fyllt på salt, allt detta i ett sen jag klev upp ur sängen. Värdelöst. Bara för att jag har sovit 12 timmar i natt och har ett uns energi så gör jag av med det på en halvtimme. Nu orkar jag inte röra mig, inte göra frukost. Det här kanske var ett ME-tips, men jag tror det gäller alla. Ingen har ju obegränsat med energi. Don't spend it all in one place, heter det ju. Jag tycker synd om alla mammor (är det väl oftast) som sliter hela december och på julaftons kväll sitter de i en fåtölj som en stackars överanvänd disktrasa färdig för att slängas.

Kan inte alla sätta sig ner en stund och inte göra nåt annat än ANDAS? Varje dag i december? 10 sekunder kanske räcker? Det har väl alla hoppas jag. Och inte sitta ner i slutet av dagen när ni inte orkar nåt annat än sitta! Utan som kraftåterhämtare mitt under alla sysslor? Jag satte mig ner mitt i middagslagandet till barnen i söndags, och det gick faktiskt. Man tror man ska vara för stressad för att kunna njuta av att sätta sig ner när man fortfarande vet ett antal saker som behöver göras, men det går faktiskt att koppla bort. Sitta en minut. Oftast hinner inte en stor pastakastrull koka över på en minut (om man är på "rätt" minut), och tomaterna dör inte av att ligga sköljda men oskurna i en minut. Ni vet. Det är mitt andra tips för dagen.

P.S. Om man inte vet om man har hårt eller mjukt vatten kan man kolla på sin kommuns hemsida. Hittar man det inte där kan man ringa.

1 kommentar:

AL sa...

Haha vilket roligt inlägg! Heja Anja! Salt och sittning.