Tredje gången gillt

Tog fram två mackor ur påsen i skafferiet och la dem på bänken för att göra frukost. Vände mig om och skulle ta fram Bregott, pålägg, kopp, mjölk. Lyckades med tre av fyra. Skulle ta fram oboypaketet. Såg istället godispåsen, tog en bil, hade glömt mackorna och oboyen och vände mig om och kollade nåt på datorn. Satte mig ner.

Kom ihåg mackorna! Tog fram prickig korv. Bra att Bregotten har stått framme lite, den är så svår att bre rätt ur kylen. Satte in koppen i mikron. Tryckte av efter 1½ minut. Tittade på Buffe-tidningens framsida, den kom idag. Rev av rabattcheckarna och la på Mikaels plats. Kom på nåt jag skulle kolla på datorn. Satte mig med ryggen mot mackorna. Borta för andra gången.

Och nu, för fyra minuter sen, kom jag på mackorna för tredje gången. Det där med att man inte får äta på en halvtimme efter vissa av mina morgonpiller blev visst inget problem. Och nu är mackorna torra. Kan man med att slänga dem för att man själv är slarvig och glömsk? Barnen i Afrika... Men de blir ju inte lyckligare av att jag äter torra mackor. Slängde dem. Under några sönderrivna fönsterkuvert. Bredde nya. La på de sista prickigkorvarna. Extravärmde oboyen en halvminut. Och förresten var det bara mjölk, för jag har glömt att ta fram oboypulvret. Rabblade oboy när jag öppnar skafferiet så jag inte ska distraheras och glömma av frukosten för fjärde gången.

Jag tog mackorna till köksbordet bredvid datorn nu när de var klara, och de ligger inte där nu, så jag antar att jag har ätit upp dem. Det finns fortfarande lite oboy kvar i muggen.

Och det stinker alldeles lagom av hyacint.

Thojo, jag ... eller. Tjoho heter det ju. Och vad var det nu jag skulle säga? -- Tjogo, jag är ett geni. Just det.

Inga kommentarer: