Mina bästa ccc

Har säkert beklagat mig över att jag har tappat bort receptet till mina bästa chocolate chip cookies. För lääääänge sen. Gjorde av ett annat recept en gång för nån månad se, men de blev inte alls till belåtelse.

Vet varifrån receptet kommer (en urgammal bok med amerikanska recept för svenska ingredienser som nån på missionskontoret samlade ihop förra seklet) men har ändå inte lyckats hitta det. Hittade däremot andra mysko recept på missionärsmat som inte fick mig att längta tillbaka...

För ett par dagar sen började jag lura på om jag hade lagt inte det rätt i receptskåpet och inte satt tillbaka det i pärmen. Idag kom jag ihåg att titta. Inget på hyllorna. Men så tittar jag upp, till formen med löstagbar botten som ligger ovanpå en sån där vit plastmikrokåpa. Där sticker det ut lite pappersgrejer. det var några recept från Buffé. Och ett gulnat papper från 1994 med mitt älskade recept!

Bara för att jag är så glad för att jag har hittat det, och för den händelse det försvinner, så publicerar jag det här på the interwebs. Och om ni bakar det och tycker era är bättre, ge mig hemskt gärna ert recept!
Bilden men inte recept kommer härifrån

CCC
(Jag har halverat receptet. Jänkare tar ju i så förfärligt.)
160 g smör
1,25 dl socker
1,25 dl farin
1 ägg
2,5 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
100 g choklad, minst

Rör smör och socker (vad heter socker i plural? Det ska vara både farin och socker alltså) poröst, blanda i ägget. Rör försiktigt ner torra ingredienser. Hacka chokladen, blanda.

Lägg duttar på plåt, jag brukar inte rulla eller vara så noga med formen, och grädda i 175 grader i 8-10 minuter.

Mikael vill ha de färdiggräddade, dvs de som har börjat få sorgkant runt, medan jag vill ta ut dem lite tidigare, eftersom de stelnar medan de kallnar. Jag gillar chewy. Och tiden beror såklart på hur stora kakorna är, och hur fasta de är. Men ni vet.

Mmm. Nu ska jag äta en helkulinarisk middag. M fick ärtsoppa från sån där plastkorv och jag ska få pasta med sånt där grönt på som man får pinjemun av om man har otur. Och färskgräddade färdiga småfrallor som pricken över i. Massa mjöl, kokt och ugnsbakat.

Men det kan bli ccc här i huset, vilken dag som helst nu.

Inga kommentarer: