Vilka äventyr

Klädde på mig tröja, kofta, leggings, byxor, varma stövlar, två par vantar, mössa, halsduk, jacka, fleecefilt runt benen och gav mig ut med min älskade komet. Det var bara -3 så jag tänkte att det skulle bli en trevlig tur. Det blev det också. Först till Apoteket. Och där träffade jag Johanna. Och visst hade de haft fel på Ica-apoteket när Mikael var där senast och skulle hämta ut triptaner. De kostade inte alls nåt. 77:- står det på asken, fast jag har högkostnadsskydd och betalar inget. Om man däremot inte har recept så kostar 2 tabletter 79:-. Och jag fick 18 tabletter för 77:-, eller gratis.

Sen åkte jag  till Ica och hämtade ut ett rek. Det var rätt bra gjort, för jag hade köpt såna där gråa postpåsar till när man säljer nåt på tradera, och första paketet hade inte kommit, och när jag påpekade det skickade de en gång till fast denna gången rek. Som jag inte behövde betala för, och påsarna kostade typ bara £1.99. Rek kostar mer än så, så det var bra service!

Såg två tonåringar som pekade och började prata om min komet när jag hade parkerat den utanför Ica. Hade glömt brevet jag skulle posta, så jag fick gå ut igen och ingen kunde se att jag hörde ihop med kometen. Haha, det var kul att se. Folk var väldigt snälla, gick åt sidan osv. Fast två 10-åringar som stod mitt på gångbanan och lekte med sina mobiler blev lite rädda när jag körde förbi, för de hade inte sett/hört mig komma. Tutan låter som ett mindre foghorn så jag är lite tveksam till att använda det. Men jag lär mig hur jag ska bete mig. Kör man lite långsammare när man får möte så är det liksom en signal till att man har sett varandra osv.

Hemvägen var rätt kall. Behöver egentligen en skidmask på kinderna, eller en sån där mössa med skägg, haha. Och för första gången frös jag om händerna.

Och ni ska se hur snyggt jag har parkerat den! Man måste köra in i huset i mitten av dörren, men sen ska kometen stå närmare väggen, så man får liksom fickparkera. Idag klarade jag det på in -- backa/sväng -- kör fram/sväng och så stod jag perfekt. Lite stolt. Det är första gången på många år som jag lär mig nåt nytt, som jag blir bättre på något. En stor grej för mig.

Dagens andra "äventyr" är förresten att jag nog har lyckats sälja Iittala-grejerna. Det har varit ca 5 pers som har sagt att "de är jätteintresserade, finns de kvar?" Och när jag säger ja så händer inget mer. Men nu har jag kommit överens med en person om att hon ska köpa dem imorgon. Jag fick gå ner i pris, och nu kostar de circa hälften av vad de gör i affären, men jag tar hellre mindre pengar i plånboken är mer pengar som jag aldrig ser.

Inga kommentarer: