Rätt skön dag

Skulle nog säga att det här var första riktiga vårdagen. Gick utan jacka, vilket är lite lustigt eftersom jag hade vinterjackan på mig för bara ett par dagar sen. Promenerade med hunden, långsamt, som en handikappad 90-åring (alltså inte så långsamt som en handikappad och inte så långsamt som en 90-åring, utan bägge i kombination! Tänk er stackars hundens frustration över det tempot!). Hon hann i alla fall kissa och vid sista svängen tittade hon på mig som för att säga: "Du vet att vi kommer HEM om vi går dit va? Du kan inte mena allvar?"

Sen satt vi ute lite, både på framsidan och baksidan, beroende på klockslag. Det är verkligen grymt att ha både fram- och baksida. Och så vilade jag i några timmar. Luften suger :)

När Mikael kom hem skuttade hon som en älg för att möta honom. Vi älskar vår Mikael.

Nu på kvällen såg jag katten på väg till vår balkong (såg den sitta i stolen härom dagen) och jag kände mig elak med skrämde bort den med en hård och plötslig knackning på fönstret. Kan inte hunden kissa lite häromkring? Om det betyder att katten fattar att vi redan har ett djur som "äger oss"...

Fick god middag av mamma och pappa idag, kålpudding. Det har jag aldrig vågat mig på att laga. Det ska liksom smaka som pappas.

Dessutom kom jag på att man ska deklarera idag. Har fått hela 2:- i ränteintäkt i år. Hade inga problem att komma in på hemsidan och lyckades ändra kontonumret också, så nu ska vi få pengar. Skönt att det inte strulade när jag kom på det lite i sista sekunden.

Klockan är bara halv tio, jag har ätit både frukost och middag, ska bara köra en maskin strumpor och handdukar i torktumlaren (nej, jag kör den även på sommaren. Mina armar små...) Jag har gjort saker idag. Ja, egentligen mest vilat, men det där med vårens ankomst gör att livet känns innehållsrikt.

Fast vovven har inte varit här sen i fredags, förutom idag då, och kommer inte mer den här veckan. Hon är ett sånt trevligt sällskap nu när M är och gräver hela dagarna. Kommer att sakna henne.

M var uppe klockan fem i morse så han sover nu. Det är ett vackert ljud, när han ligger och snarkar som han ska. Konstigt nog stör det mig inte när jag ska sova. Om jag har öronproppar alltså :)

Inga kommentarer: