Senilsnöre!

Ett sånt här "senilsnöre" hade jag i mitt rum på Getholmsgatan. Gjorde ett i Ellens lägenhet i Frankfurt också, fast i andra färger. Jag hade färre sjalar och fler saker och inga kort. Och nu syns det på designbloggar. Men så är det ju, idéer finns det inte bara ett exemplar av. De flyger omkring i rymden i dussintal och landar på vem som helst som är mottaglig. Jag har väl sagt att när jag hade räknat ut precis vad min C-uppsats skulle centreras kring, svarade min handledare: "Do you mean that like Elaine Showalter in her book [...]?" Som jag såklart inte hade läst.

Men tillbaka till senilsnöre -- det är faktiskt en rätt bra idé. Man kan klädnypa upp det mesta, faktiskt, och det blir ett ganska bra statement. Små plåttriga saker är annars inte bra på stora väggar, men om man gör det med någon tanke bakom och binder ihop grejerna färgmässigt eller så, så blir det som ett stort konstverk. En Installation, kanske man ska kalla det... Själv är jag inte förtjust i  stilbrytningen mellan soffan och sjalarna/klädnyporna, men man kan ju matcha bäst man vill, eller inte vill.


Källa: Design is mine: isn't it lovely?

P.S. Jag fick i min tur idén från ett skyltfönster i Odense, där man hade satt upp nallebjörnar i ett snöre med klädnypor. Något liknande hade GC i Jönköping -- hon hängde massa såna där garngrejer, ni vet, inte nystan utan som när man har använt någons händer och snurrat upp det på. Såna hade hon i ett snöre på väggen, lite som på bilden, fast inte bara i blått utan olika färger som gick över i varandra lite som en regnbåge. Om jag minns det rätt. Från typ nyårdagsmorgonen 1996. Ett under att jag såg något den dagen, för jag blev med pojkvän den nyårsaftonen och fick influensa fyra timmar senare. Mådde underbart och pest på samma gång. Ungefär som nu, faktiskt :)

Källa
Det är förresten därför jag inte avskyr att tvätta: kläder i högar sorterade efter färger är så snyggt! Och speaking of which, det är nog dags igen imorgon. Tänk småbarnsmammor som kör flera maskiner om dagen, varje dag, året runt! Jag tvättar nog bara en handfull i veckan. Men men, jag är ju inte som jag ska, så det är tuuuuuuuuuur att M inte är en liten pojke som får gräsfläckar på sex par jeans i veckan.

1 kommentar:

Stina sa...

Eller kräver ett klädbyte efter varje måltid som en liten kille gör här. Eller byter outfit tre-fyra gånger per dag bara för att det är kul som en lite större tjej gör. Eller slänger en massa rena kläder i tvätten för att de blivit utdragna ur garderoben som en man gör. Jag hör tvättmaskinens välbekanta ljud this very moment.