Vilka äventyr

Har börjat sova sämre, vaknar flera gånger så sömnen blir hackad och rätt dålig. Har varit alldeles deppig på dagarna, inte för att jag är ledsen för nåt (annat än det gamla vanliga) utan bara för att det blir så när man inte får sova. Idag föreslog Mikael att jag skulle ta kometen och handla saft (som jag glömt att messa och be honom köpa). Igår var det ju så fint väder, så jag tyckte det var en bra idé.
Det var det väl också, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig:


Montalbano
* När jag har åkt i ca 30 sekunder får jag den första regndroppen i ögat. Men det luktade gott och blev aldrig nåt riktigt regnväder, så det var OK.

* Släpade mig runt Hemköp med en kundvagn som stöd. Glömde att jag egentligen var för trött för det här. Men jag köpte inget godis och inga bullar, så det gick ändå rätt bra.
* Såg massa värdelösa före detta uthyrningsfilmer för 29:-/st. Men mitt bland alla B-filmerna fanns två Montalbano-filmer! Jag blev överlycklig! Det blir nog ingen Italien-resa i sommar (jag har ju längtat tillbaka konstant sen vi kom hem från Sicilien) men jag kan få ligga i soffan och låtsas i flera timmar! Jätteglad!

Sicilien
* Nästan ända hemma -- så skööööönt! -- ser jag nåt vitt på marken. Jag åker förbi. Inser sen att det var baksidan på ett kuvert. Tänkte att jag nog borde titta vad det var. Vänder. Det blåser så luvan på min vinterjacka (ja, det blev vinterjacka, vantar och filt på benen denna vackra vårdag...) blir som en ballong och mitt huvud ett vindspel. Det var ett brev, utan avsändare och utan frimärke, men med mottagaradress och bildäcksmärken. Eftersom jag kan åka till brevlådan tänkte jag göra någon en tjänst, så jag plockade upp brevet och vände. Det blev ju inte precis varmare, men jag hade försökt vara snäll, och det värmde. Inte som en mössa, men i hjärtat. Duger också.

* Och på hemvägen andra gången insåg jag att jag inte orkade mer. Stannade kometen, vilade mig, lutade huvudet mot nackstödet (vilket jag inte kan när jag kör) och andades lite. Sen när jag körde igen saktade jag farten, kom ihåg att det är när jag är trött som jag gör misstag, och kom hem utan att det hände nåt. Det är en seger för hetsiga, glömska mig! Och så firade jag med ett egeninköpt glas svartvinbärssaft. Är dags för ett till. Mmm, så gott!

Gok Wan: Gok's Fashion Fix
Och nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på precis vad som helst på TV förutom Top Gear. Jag har inget specifikt emot det, men nu ska här tittas på tjej-TV! Mikael är inte hemma ikväll, så jag ska ha på ljudet jättetyst och inte titta på något som flimrar mycket. (Jag har nog förresten inte sagt hur duktig jag var härom natten, när det var läggdags på samma gång som de började visa Gok-avsnitt som jag inte hade sett, och jag ändå gick och lade mig! Fattar ni att jag offrar mode-TV för min hälsa. Väntar på att sånt ska löna sig...)


Och trots att jag har superont i nacken nu (det är nog inte meningen att jag ska åka två gånger till centrum på samma gång! utan nackstöd!!) så känner jag mig ändå nöjd. Nån sorts tillfredsställelse av att köpa saker att äta (bring home the bacon och så), att utföra normala saker, och att få luft och himmel och naturlukt. Och har jag tur så sover jag bättre i natt för att jag har varit ute och blivit fysiskt trött. Det är en balansgång -- att inte göra så mycket att man ligger och försöker sova med feber och extraont, utan bara är lite lagom, hälsosamt trött. Jag hoppas jag hamnar på rätt sida. Jag känner mig i alla fall glad nu.

4 kommentarer:

AL sa...

Härligt att få sluta dagen glad! Gläds med dig för det!

Stina sa...

Gott.

Monica sa...

Härligt att höra!!

Stina sa...

Förresten, jag såg den första bilden som miniatyr på mobilen och tänkte "Varför har hon satt in en bild på Joseph Bautista?" :-)