Dagens botox

Har längtat efter den här dagen de senaste två veckorna. Har haft migrän alla dagar utom en, och inte heller igår, men då hade jag i gengäld fått medicinhuvudvärk, dvs när jag har tagit triptaner (migräntabletter) för många dagar i rad så får jag ont i huvudet när jag inte tar dem. Det gjorde rejält ont igår kväll, och värkmediciner hjälper inte. Det är lite hopplöst när man vet att man bara måste stå ut. Men när jag inte hade somnat på en och en halv timme tog jag mera sömnpiller och en migräntablett. Jag skulle nämligen upp tidigt och behövde verkligen sova för att ta mig ur sängen.

Det gick bra, jag somnade, vaknade, duschade och kom i god tid till min underbare läkare. Ojojoj, vad bra han är.

Och så fick jag mitt botox. Förra gången hade han gjort lite annorlunda, sen några av hans patienter hade klagat på kosmetiska förändringar pga botoxen. Han hade satt två stick på ett visst ställe istället för fyra, men eftersom jag hade haft så mycket migrän i slutet gick han tillbaka till det vanliga. Jag har aldrig märkt att nåt hänger, förutom allra första gången, när mina ögonbryn blev lite slappa. Men nästa gång visste han bara att han skulle sätta dem annorlunda för att undvika häng och jag har haft noll problem med det sen dess. Jag antar att han måste lära känna mitt ansikte också. Nu behöver jag inte spänna bitmusklerna längre när han ska sticka där, för han ser var ingröpningen där den muskeln borde vara sitter.

Det är verkligen en gudagåva att få botox mot migränet. Nu när jag har haft så mycket migrän så  förstår jag inte hur jag stod ut att ha det så mer eller mindre jämt förut. Triptaner och värkmedicin hjälper, men migrän är inte bara huvudvärk utan också annat. Man blir sjuk. Det påverkar hela en på nåt vis. Men vet man inget annat, så måste man ju bara stå ut. Men idag var en mycket, mycket efterlängtad dag.

Och jag har inte ens huvudvärk nu! Lite för bra för att vara sant, med tanke på att botoxen tar ett par dar på sig för att verka.

Men, som läkaren sa idag, placeboeffekten utgör 30%. Så bring on the saline!

Inga kommentarer: