Dagens utflykt

Igår i Ica-reklamen stod det att Isadora rear nagellack för 49:-, den där sorten som torkar snabbt och som har bred pensel. Jag frågade Mikael om vi kunde åka dit. Så det gjorde vi idag. Fast först åkte vi till Claes Ohlson och köpte öronproppar. Mikael har alltid mig i bakhuvudet (han är så söt!) och hade köpt en ny sorts öronproppar där för ett tag sen, helt random, och de är de bästa jag nånsin har provat! De har så många fördelar! Smala i toppen, så de passar små hörselgångar som mina, lagom "degiga" så de går att rulla ihop och få in bra (och en halv sekund efter att man tar ut dem har de hörselgångens form vilket ser helfestligt ut), lagom långa, ytterändan skaver inte, givetvis superbra hörselminskning, och så får man 5 par för 29:-. Jag har nog provat alla sorter som finns på Apoteket och några till, och de här är verkligen bäst! Dessutom ser de så coola ut, som om någon har hällt i lite färg och marmorerat "smeten". Och så får man en liten burk med och nu har jag tre färger. Bara en sån sak :)

Ja, jag blir så här excited av nya öronproppar. Köpte fyra paket.

Och sen åt vi ute.  Ja, bokstavligen alltså. Vi åt på donken utanför Ica och det var riktigt skönt i luften. Och bara några ungar som "lekte högt" men ljudet störde mig inte. Blev inte galen på tv-ljudet hemma förut heller, så ljudmässigt har jag det bra idag. Man ska märka de små sakerna! Jag sa i alla fall till Mikael att nu var vi på date så han fick ge mig en komplimang. (Ibland lönar det sig att vara hård!) Och det gjorde han. Han gillar inte att uppträda på befallning (finns det nån man som gör det?) så den var inte så bra att jag lipade, men han tänkte faktiskt på vad han skulle säga. Jag uppskattade den.

Det fanns inte så många färger av Isadoralacken, men jag hittade en snygg lila. Köpte också en så rolig sak som en megastor duschtvålflaska för en tjuga och en grå ögonpenna för femton eller tjugo spänn. Den kan väl inte vara särskilt bra för det priset, men den jag har nu (från Oriflame) kostade väl tio gånger det och är ändå inte bra. Kostade och kostade, jag fick den säkert av Ellen (tack!). Av Ellen har jag förresten fått en handfläkt, made in China. Den är jätteskön. Funkar verkligen. Kommer väl till användning om det är sant att det ska bli 28 grader.

Har bara för ont i lymfkörtlarna och höger häl för att vara riktigt nöjd. Och allt annat jag brukar ha ont i, som huvudet och benen. Men nu ska jag inte klaga på det, utan fortsätta med dagens äventyr. För inte är de slut där inte! Jag köpte också en tidning, Se & hör Brott. Köpte en sån förra sommaren också och det är pool-/strandläsning vill jag lova. 29 well spent spänn.

Köpte saft. A) Sorry, jag dricker sån smörja. B) Har det inte gått utför med den här bloggen om jag vill ta med dem informationen i ett inlägg?!?! I alla fall, jag har problem med att jag så sällan är törstig, och därmed säkert dricker för lite, så det är lättare att tvinga i mig svart vinbärssaft än vatten om man inte är törstig. Jag bortförklarar det i alla fall så...

Sen såg vi möglet på yoghurthyllorna igen. Mikael drog till sig två konverserande äldre damer och lät dem ha åsikt om möglet, och de sa att det finns nån hälsoinspektion i kommunen som man kan anmäla saken till. Mikael har sagt till Ica flera gånger, både personal på kylavdelningen och om han har ringt också. Dessutom luktar det mögel på första halvan av hamburgerbrödsgången. Bara första halvan alltså. Mycket skumt.

Sen minns jag inte mer.

Jag har förresten haft megaaptit i två dagar. För nån timme sen åt jag en Billys och en påse lakritssnören, och nu skulle det sitta fint med ett par ostmackor. Hjälp! Fast för det mesta har jag inte mycket till aptit så detta är kanske ett bra tecken.

Apropå mat så blev det lite u p a i söndags. Kom på att vi skulle äta korvgryta med bönor och fluktade på ett gäng recept. Hade i falukorv, krossade tomater, vita bönor i tomatsås och en tetra blandade bönor samt lök och vitlök, och vevade ner i pastaskruvar (som ska "hålla" såsen mellan "skivorna" om ni fattar) och kryddade med massor av timjan och rosmarin. Felet var bara att jag nog glömde krydda med salt och peppar, och att jag la i de röda linserna för sent så de blev inte kokta, plus att själva grytan inte var varm när jag trodde den var det, för jag hade glömt att sätta på plattan till värmning när hemlärarna kom. Så då blev det för stressigt när folket kom och så glömde jag hälften. Vi har fortfarande lite rester kvar i en bunke i kylen, fast M & jag åt varsin stor portion till middag igår. Jag tyckte det var en sån superbra idé med korv, bönor och örter, men den blev inte lika bra i verkligheten. Ungefär som de många klänningar jag designade och sydde i tonåren och sen hade på mig på Bolliaden och sånt.

Och just det! Apropå Bolliaden, så tittade jag på hemtelefonen och såg att Ulle har ringt medan vi var i Skåne. Hon var säkert hemma i samband med Östens begravning, men jag har helt glömt att ringa tillbaka. Och usch, vilket dålig vän jag känner mig som! Förlåt, när du läser det här!!! (Det är riktigt illa när man kommunicerar med folk via sin blogg...) Och är jag ändå pinsam kan jag lika gärna be om ursäkt till alla andra vänner jag inte heller hör av mig till. Ni behöver inte tro att jag har nerprioriterat er, för jag tror bara att jag nånsin ringer till mamma. Livet är liksom för fullt av ohälsa och jag kommer aldrig så långt som till att ringa folk. Hemskt, jag vet! och förlåt!!!!!

Och apropå vänner så är jag väldigt glad att jag ska få besök på fredag. Av en som tar initativ själv och frågar om hon får komma på spontanvåldgästning. Ibland får man mer än man förtjänar!

Sen tog jag förresten inget kort på den FANTASTISKA buketten jag fick av Mikaels barn (och såna som hör till) och nu är den död. Ja, halvdöd. Rosorna hängde, så jag ryckte loss alla kronbladen och lade på ett glasfat. En lilja levde, så den står i en vas och ser majestätisk ut. De cerisa nejlikorna hade mer liv i sig, så de står i ett vinglas som en cerise tennisboll. Och så fanns det massa gröna blad runt buketten, och de sitter nu som en manschett runt några cerisa, ulliga blommor som växer på buskarna utanför huset. Jag känner mig aldrig så nöjd med mig själv som när jag hackar upp en bukett i mindre bitar och får den att leva vidare flera dagar till.

Och eftersom jag är hungrig igen tar jag nog det sista av korvgrejen. Klockan är ju bara ett på natten, så lite kolhydrater sätter sig gött på det redan väl tilltagna midjefläsket. Men jag gör som Gok -- sätter skärp på en fet tant så kan man alltid lura nån att hon är snygg i alla fall!

Igår såg jag förresten ett nytt/osett avsnitt av Gok, alltid lika roligt. Och sen fastnade jag framför Masterchef. Livsfarligt! Där kan timmarna lätt gå. Och nu ska jag sluta.

Kramar!

Inga kommentarer: