Dagens klokord

UnderbaraClara skriver ett inlägg om småbarnsföräldrar och separation. Superläsvärt. Hon slår huvudet precis på spiken. Läs gärna hela här.

(Har läst några av kommentarerna nu, och vissa använder faktiskt ordet "provocerade". Men jag tror att hon generellt sett har rätt, även om det givetvis kan finnas undantag, kanske till och med många.)

Här får ni ett litet smakprov som jag fastnade för.

När man precis blivit ihop kanske man har en dålig dag, eller vecka i relationen. När man har varit ihop längre kan man ha dåliga månader. När man levt ihop ett helt liv kanske man kan tänka tillbaks och minnas att de där tre åren, dom var inte så bra.

Inte för att vi har tre dåliga år nu, men jag vill gärna bli gammal och se tillbaka på ett liv tillsammans med Mikael. Det var faktiskt lite sorgligt när vi var på Ingers & Bengts silverbröllopsfest och jag insåg att vi inte kommer att fira 50 år som gifta, eftersom vi träffades lite senare i livet. På ett sätt, med våra skröpliga kroppar och dalande energinivåer, så är vi redan lite gamla. Mikael är ju till och med morfar. Och för den delen känns det som om jag har levt med Mikael jämt. Så vi kanske ska fira silverbröllop i september, istället för 3 år?